Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23/6/2015



Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πήρε μέρος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23/6/2015, με θέμα «Υπηρεσίες Υγείας στην Κρήτη - Τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας», ύστερα από το αίτημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Ήταν πρώτη φορά που έγινε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου, με την παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ, των σωματείων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, του ΕΚΑΒ, της Ένωσης Γιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου, των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ. Είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων των ασθενών του νοσοκομείου.
Στη συνεδρίαση αναδείχτηκαν, πέρα από τα προβλήματα, και οι αιτίες που τα δημιουργούν, όπως η στρατηγική της ΕΕ, η πολιτική της τωρινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η πολιτική των τοπικοδιοικητικών αρχών. Η συζήτηση ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες, αλλά και τις συγκρουόμενες θέσεις, που έχει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις θέσεις του σωματείου μας για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάρος στη πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, κανένα χαράτσι, καμιά ανάμειξη ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Αναδείξαμε επιπλέον το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφοριακής σύνδεσης του νοσοκομείου, της απουσίας δωρεάν πάρκινγκ για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, τον τρόπο αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την έκθεση της τροχαίας που αναδεικνύει τα κυκλοφοριακά προβλήματα του δρόμου.
Στην 4ωρη συνεδρίαση, έγινε προσπάθεια από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Κουκιαδάκη, να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, πετώντας λάσπη ενάντια στο πρόεδρο του σωματείου μας, του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ, του Συνδικάτου Οικοδομών, και του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις θέσεις που είχε η παράταξη σχετικά με το δρόμο του ΠΑΓΝΗ, για τον αγώνα των οικοδόμων στο σκάμμα του Βενιζελείου για να πληρωθούν, επιχειρώντας να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της Περιφερειακής και τοπικής διοίκησης για την εξειδίκευση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χώρο της Υγείας.
Στην απαίτηση του Σωματείου μας και της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου μας και να υιοθετηθούν οι θέσεις μας και το αίτημά μας να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας στάθηκαν αρνητικοί.
Κάτι ανάλογο έγινε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου που εδώ όχι μόνο δεν εκδώσαν ψήφισμα αλλά αρνήθηκαν να βάλουν θέμα για συζήτηση τα προβλήματα Υγείας και βέβαια του νοσοκομείου μας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας και τη θέση του ότι διαφωνεί με τη μονιμότητα των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία παρέπεμψε το θέμα σε επιτροπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *