Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να προχωρήσει στη μεταφορά τεσσάρων κλινικών - Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων αποφάσισε τη μέρα της κατάθεσης της συμφωνίας στη Βουλή να πραγματοποιήσει στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση



Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να προχωρήσει στη μεταφορά τεσσάρων κλινικών (Παιδοχειρουργικής, Ουρολογικής, Νεφρολογικής, Α’ Παθολογικής) παρά την αρνητική εισήγηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε άλλα κτίρια και ορόφους από αυτά που σήμερα στεγάζονται.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο συγχωνεύσεων, κατάργησης κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου στη στρατηγική κατεύθυνση υλοποίησης των πολιτικών κυβερνήσεων Ε.Ε. στην Υγεία τα τελευταία χρόνια που με συνέπεια ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση.
Δεν πρόκειται για μια απόφαση που απλά συγχωνεύει κλινικές ενόψει του καλοκαιριού με την αιτιολογία των αδειών του προσωπικού. Ο τρόπος και ο χωροταξικός σχεδιασμός της μεταφοράς προδίδει και τις προθέσεις τους. Ουσιαστικά σχεδιάζεται η κατάργηση της Παιδοχειρουργικής με την ένταξή της στη Γενική Χειρουργική και η κατάργηση της Νεφρολογικής Κλινικής με την ένταξή της στην Α’ Παθολογική. Και αυτά σαν αρχή.
Το Σωματείο, όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των παραπάνω κλινικών είναι καθολικά αντίθετο σε αυτόν τον σχεδιασμό.  Σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί ούτε τους ασθενείς ούτε τους εργαζόμενους. Στερεί την αυτοτέλεια δύο σημαντικών κλινικών μοναδικών στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο με μεγάλες συνέπειες για τους ασθενείς αυτών περιοχών.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης από την Διοίκηση του νοσοκομείου, μιας Διοίκηση που είναι υπό παραίτηση, και δεν μπορεί να δεσμεύει με τόσο σημαντικές αποφάσεις την επόμενη.
Το ΔΣ Σωματείου εργαζομένων αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση στην πρώτη εντολή της Διοίκηση για υλοποίηση της προκηρύσσουμε γενική στάση εργασίας, κατάληψη των χώρων και παρεμπόδιση κάθε επιχειρούμενης ενέργειας.
Καλούμε την Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε. να πάψει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να πάρει δημόσια θέση.
Το τελευταίο διάστημα στις συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου για να διασφαλίσουν στελέχωση, πληρωμή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση, άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των ασθενών η Διοίκηση του νοσοκομείου και της 7ης Υ.Π.Ε. δεν απάντησε. Απεναντίας μένουν απλήρωτοι ακόμα οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εφημερίες και υπερωρίες δεν πληρώνονται και οι ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζονται με αποσπασματικές μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα. Αυτή η αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει, όπως για παράδειγμα μετακίνηση νοσηλεύτριας από μονάδα του νοσοκομείου στο τμήμα Διατροφής λόγω έλλειψη διαιτολόγου απειλεί να στερήσει ένα κρεβάτι εντατικής. Η μετακίνηση εργαζόμενης από την γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης ούτε το πρόβλημα του Κίνησης λύνει και επιπλέον δημιουργεί πρόβλημα στα Εξωτερικά Ιατρεία.
Αυτή η κατάσταση μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε λίγο ολοκληρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. Η νέα συμφωνία – μνημόνιο θα έχει βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα εις βάρος μας.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων αποφάσισε τη μέρα της κατάθεσης της συμφωνίας στη Βουλή να πραγματοποιήσει στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, να ζητήσει να προκηρυχθεί γενική απεργία από την ομοσπονδία και το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο τις μέρες που θα συζητιέται και θα ψηφίζεται στη Βουλή.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.
Να μην περάσει η νέα συμφωνία – μνημόνιο
Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και εφαρμοστικοί νόμοι στην Υγεία και παντού. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ - ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *