Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα


Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Οι πρόσφατες εκλογές δεν άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό, έκαναν πιο αρνητικό το συσχετισμό σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανεκλέχτηκε έχοντας στο ενεργητικό της την υπογραφή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και τη μεταστροφή τμήματος της συνείδησης του λαού από αντιμνημονιακή σε φιλομνημονιακή. Οι εκλογικοί εκβιασμοί, η πίεση στους εργαζόμενους και τα ψευδοδιλήμματα για παλιό και νέο γρήγορα θα καταρρεύσουν μπροστά στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Οι εργαζόμενοι να βγούμε στο προσκήνιο, να συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, να μην την νομιμοποιήσουμε, να μην την αποδεχτούμε, να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της. Η κυβερνητική προσπάθεια για την ψήφιση και υλοποίηση των εφαρμοστικών μνημονιακών μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία δεν περιμένουν, είναι εδώ για να δείχνουν ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να παλεύουμε.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας με πρωτοβουλία του Σωματείου μας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
o   Τα ΔΣ των σωματείων να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απόλυσης των συναδέλφων μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και βέβαια συνολικά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία.  
o   Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ.
o   Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.
o   Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.
Και σ’ αυτούς τους καιρούς οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν αποτελέσματα.
Οι κινητοποιήσεις του σωματείου και των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής κλινικής έφερε αποτέλεσμα να διασφαλιστεί η συνέχιση της κλινικής παρότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου και τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Η υπουργική απόφαση για επέκταση της σύμβασης των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ για έναν επιπλέον χρόνο επιτρέπει τη λειτουργία της κλινικής όμως δεν απαντάει στην ανάγκη για στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό, ένταξη στον οργανισμό του νοσοκομείου και διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων της που δυστυχώς μεταφέρεται στον κατά πολύ πετσοκομμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα για:
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζομένων επικουρικών, συμβάσεων, ΕΣΠΑ κλπ.
·         Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών, τμημάτων των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας.  Καμία απόλυση εργαζομένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *