Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και η αιτία είναι η δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που προκαλεί πολέμους στις χώρες τους, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Συρία, την Ουκρανία. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους. Εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους και αποβλέπουν στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους και δρόμων της μεταφοράς τους.
Στο δρόμο για να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες τους έρχονται αντιμέτωποι μα την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο.  Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της αναδείχθηκε άλλη μια φορά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής όπου παρά τα κροκοδείλια δάκρυα συμφωνήθηκε:
  • Αύξηση της καταστολής εναντίον των προσφύγων, που θα οδηγήσει και σε κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
  • Εγκλωβισμός ενός μεγάλου αριθμού τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κλπ. παρά τη θέλησή τους.
  • Ενδυνάμωση της ΦΡΟΝΤΕΞ.
Αυτή η κατεύθυνση θα οδηγήσει σε αύξηση των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ και όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης των μεταναστών στις χώρες υποδοχής.
Για όσους καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευση τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ως βαλβίδα πίεσης για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της θα λειτουργήσουν ως άλλοθι στη δράση φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στην Γερμανία κ.α.
Σαν Σωματείο οφείλουμε να εκφράζουμε σταθερά την αλληλεγγύη μας στους καθημερινά χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και όπου υπάρχει δυνατότητα να παρεμβαίνουμε και να βοηθούμε γιατί η συνέχιση και η όξυνση της αντι-προσφυγικής πολιτικής της ΕΕ και η συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του προβλήματος.
Το Σωματείο μας θα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για το συντονισμό δράσης με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που από τη μια δολοφονούν λαούς, από την άλλη ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική αγωνιστική δράση ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών. Ενάντια σε κυβερνήσεις που παίρνουν μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στηρίζουν το ΝΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Ενάντια στις αντι-προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος Αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.
                Τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα οργανώσει διαδικασία συλλογής φαρμάκων, τροφίμων, ρουχισμού και άλλων ειδών διαβίωσης και καλεί τους εργαζόμενους έμπρακτα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες – μετανάστες .
                Ταυτόχρονα σας καλούμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών «κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *