Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την ποινικοποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων. Καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να δικαστούν την Πέμπτη 1η Οκτώβρη 2015 στη Σάμο τέσσερις συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Σάμου, τα μέλη της τότε διοίκησης της, Τάκης Διαμαντίδης, Μαρία Ξύδη, Νίκος Παπαβασιλείου και ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Γιάννης Τζημπούκας. Το έγκλημά τους ήταν ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις 16 - 17 Σεπτέμβρη του 2013 μαζί με άλλους συναδέλφους τους συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Σάμου προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή λίστας διαθεσιμότητας και απόλυσης δεκάδων συναδέλφων τους που είχε αποφασίσει τότε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα, δύο χρόνια μετά, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι συνάδελφοι μας οδηγούνται στα δικαστήρια.
Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους μας διωκόμενους εκπαιδευτικούς, καταγγέλλει την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρείται με τις διώξεις τους. Αντί η κυβέρνηση να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα της Παιδείας, τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιλέγει το δρόμο του εκφοβισμού και της απειλής για κάθε διαμαρτυρόμενο εργαζόμενο.
Απαιτούμε:
·         Να ανακληθεί κάθε δίωξη πειθαρχική και ποινική και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος των συναδέλφων μας.
·         Να σταματήσει κάθε μορφή τρομοκρατίας και ποινικοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων.  
Διεκδικούμε:
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία.
·         Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *