Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 08:00 - 10:00 π.μ. - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 08:00 π.μ.


Συνάδελφοι /σσες,
Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας του 3ου μνημονίου τις επόμενες μέρες φέρνοντας στη Βουλή νομοθετήματα που οι συνέπειες τους είναι εξοντωτικές για μας τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται βίαιες ανατροπές σε βάρος μας με το νέο ασφαλιστικό, το νέο εργασιακό, το νέο φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα για μας τους εργαζόμενους. Εντατικοποίηση, εξουθένωση, παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων, σκληρές συνθήκες εργασίας, κανένα μέτρο πρόληψης προστασίας, απλήρωτη εργασία. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν υποστελεχώσει όλα τα τμήματα και τις κλινικές του λειτουργώντας κάτω από τα όρια ασφαλείας. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει εξαγγέλλοντας συνεχώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ποτέ δεν υλοποιεί. Οι μόνοι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται είναι με ΕΣΠΑ, επικουρικοί, παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας που διαρκώς δίνουμε αγώνα να παραμείνουν στο νοσοκομείο να μην απολυθούν γιατί στηρίζουν σημαντικά τη λειτουργία κλινικών, τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου σημαντικά μειωμένος και φέτος σε σχέση με πέρυσι, μόλις 48,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων στο πρώτο 9μηνο έχουν εκταμιευθεί μόνο τα 15, με τα χρέη του να υπερβαίνουν τα 47 εκατομμύρια έχει συνέπειες τραγικές ελλείψεις υγειονομικού, φαρμακευτικού και άλλων αναλώσιμων υλικών, ελλιπή συντήρηση εξοπλισμού, καμία ανανέωση του, ελλείψεις ακόμα και σε είδη ατομικής υγιεινής ασθενών, συνοδών και εργαζομένων. Τα παραπάνω συμβάλλουν στην παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και νοσηλείας στους ασθενείς.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων και βέβαια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπηρετούν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές που επέβαλαν στη χώρα μας οι Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., πολιτικές που χρόνια πριν τα μνημόνια είχαν σχεδιαστεί και τώρα με αφορμή το χρέος επιβάλλονται βίαια. Είναι οι πολιτικές που προτεραιότητα τους είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Για μας τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αυτή η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει καμία αναμονή, κανέναν εφησυχασμό, καμιά αυταπάτη. Η οργάνωση του αγώνα, της αντίστασης είναι μονόδρομος.
Συνάδελφοι/σσες, πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 08:00 π.μ. στο αμφιθέατρο, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε, να διεκδικήσουμε. Οι επόμενοι 2 μήνες είναι καθοριστικοί για την Υγεία, για τη δουλειά μας, για τη ζωή μας. Να πάρουμε θέση με ποιους είμαστε.
Αγωνιζόμαστε - Διεκδικούμε:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·         Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *