Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


                                                                                                     ΠΡΟΣ:
                                                                                                     Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό
                                                                                                     Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη

Όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης είμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νησιού μας αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την υποχρηματοδότηση τους και τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση ασθενών.
Στις πρόσφατες ομιλίες σας στη Βουλή για την Υγεία κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης των νοσοκομείων όσο και σε προσλήψεις προσωπικού δεν απαντάει στο ελάχιστο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού μας το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο λόγω της απόλυσης των 65 επικουρικών εργαζόμενων τους τον ερχόμενο  Δεκέμβριο που εδώ και 2 χρόνια στελεχώνουν κλινικές και τμήματα τους. Οι συνέπειες θα είναι είτε να κλείσουν κλινικές και τμήματα είτε να επιδεινωθεί η δυσλειτουργία τους με επώδυνες συνέπειες για τους ασθενείς του νοσοκομείου και μεγάλη επιβάρυνση για τους ήδη εξουθενωμένους και εξαντλημένους εργαζόμενους.
Το ΔΣ του Σωματείου μας ζητάει άμεσα συνάντηση μαζί σας στην επόμενη επίσκεψη σας στο νησί μας για να σας καταθέσει επακριβώς την κατάσταση που έχει οδηγηθεί το νοσοκομείο μας, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο από την κυβέρνηση σας όσο και από τις προηγούμενες εκτελώντας πιστά τις επιταγές της Ε.Ε. και των δανειστών. Κλινικές κλείνουν ή συγχωνεύονται, τμήματα συρρικνώνονται, πλήρης υποστελέχωση, πλήρης υποχρηματοδότηση. Να μας δώσετε απαντήσεις και κυρίως λύσεις.
Έχετε ενημερωθεί από τους υφιστάμενους σας, τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. για το σημαντικό ρόλο και την απολύτως αναγκαία παραμονή τους στην εργασία των επικουρικών εργαζόμενων  όπως έχει κατατεθεί σαν αίτημα από το σύνολο των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων και που θετικά εισηγείται η Διοίκηση του νοσοκομείου μας. Στους συνάδελφους μας επικουρικούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας, έχουν κριθεί απόλυτα άξιοι και η απόλυση τους θα σημάνει σημαντική επιδείνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα σας καταθέτουμε και την πάγια θέση του Σωματείου μας για μόνιμη σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας για τη μονιμοποίηση τους.
Και στο παρελθόν έχει επιδιώξει το ΔΣ του Σωματείου συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάτι το οποίο δεν έγινε κατορθωτό. Σήμερα η κατάσταση στο νοσοκομείο και οι συνθήκες επιβάλλουν την άμεση ενημέρωση σας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη δημόσια απάντηση σας στη λύση των προβλημάτων του Πα.Γ.Ν.Η. και των εργαζομένων του. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να βρισκόμαστε διαρκώς στον αγώνα να διεκδικούμε γιατί για μας το ζήτημα της Υγείας του λαού, το ζήτημα της δουλειάς μας, της ίδιας μας της ζωής δεν μας επιτρέπει κάτι διαφορετικό.
Αγωνιζόμαστε για:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.). Καμία απόλυση κανενός εργαζομένου. Άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *