Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Το Σωματείο ανταποκρίνεται και συμμετέχει στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης που ανήκουν στην Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η οποία δίνει το παρόν στην αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας, για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ), για Παγκρήτια  Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» της.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.
Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που διαθέτει και αναβαθμίζει συνεχώς τη Βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί μας ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη και γενικότερα των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δε θα επιτρέψουμε τη εγκατάσταση νέας Βάσης μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, που σχεδιάζεται.  Όλα τα παραπάνω έχουν κάνει το νησί μας ένα αβύθιστο « αεροπλανοφόρο» , όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Υπουργός Άμυνας, που είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ για οποιεσδήποτε τυχοδιωκτικές ενέργειες. Ο λαός μας έχει πικρή εμπειρία από τη χρησιμοποίηση των Βάσεων όλα αυτά τα χρόνια και τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν.
Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
• ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ  ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
Το Σωματείο θα καλύψει τα εισιτήρια των εργαζομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Παγκρήτια Κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το δηλώσουν στα γραφεία του Σωματείου μας ως την Πέμπτη 26 Μαΐου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *