Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, 
Την Παρασκευή 20 Μαΐου το μεσημέρι κοινοποιήθηκε από την διοίκηση η απόφαση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την σύναψη ατομικών συμβάσεων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 20/5 και λήγει στις 6/6/2016. Πρόκειται για συμβάσεις έργου και όχι για απορρόφηση αυτών των εργαζομένων από το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Η Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μέσω των διοικητών συνεχίζει να εξαπατά όπως έκαναν και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τους εργαζομένους στους εργολάβους. Από την ομηρία των εργολάβων και το κόψιμο δικαιωμάτων έρχεται η κυβέρνηση και νομιμοποιεί όλα όσα υλοποιούσαν οι εργολάβοι.
Το περιεχόμενο της σύμβασης δεν εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα στους καθαριστές και στις καθαρίστριες, καλοκαιρινή άδεια, αναρρωτικές, επιδόματα Χριστουγέννων - Πάσχα όπως συνέβαινε εξ’ άλλου και μέχρι σήμερα με τους εργολάβους ξεκαθαρίζοντας πως η σχέση αυτή δεν είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας. Πριν ήταν φθηνό εργατικό δυναμικό για τα κέρδη των εργοδοτών -εργολάβων, τώρα φθηνό εργατικό δυναμικό για τα δημόσια νοσοκομεία-επιχειρήσεις.
Οι συμβάσεις έργου θα γίνουν μετά από επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που τώρα εργάζονται και σε αυτούς που εργάζονταν στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ένας αριθμός εργαζομένων μπορούν να βρεθούν στο δρόμο άνεργοι. Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα έχουν ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ και όχι τον ΟΑΕΕ. Ο μισθός θα είναι ανάλογα  του χρόνου εργασίας και όχι σταθερός όπως των δημοσίων υπαλλήλων. Και φυσικά, στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών η εντατικοποίηση είναι ανοιχτό ενδεχόμενο. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν πρέπει να δείξουν κανένα εφησυχασμό για την επιλογή αυτή της κυβέρνησης. Αν ήθελε πραγματικά να διώξει τους εργολάβους να προσλάμβανε με μόνιμη και σταθερή δουλειά  όσους δουλεύουν  μέχρι τώρα.
 Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, έχοντας συνειδητοποιήσει τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, να παλέψουν μαζί με ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Με τον κοινό αγώνα τους και σε συμμαχία με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα πλήρη εργασιακά τους δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζομένους στην καθαριότητα Να παλέψουν:
• για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των εργολαβικών συνεργείων. Μαζικές προσλήψεις καθαριστριών για καθαρά νοσοκομεία.
• Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *