Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

LUDLOW, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» με τη συμμετοχή των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Σωματείου μας για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Τσούκα Ευφροσύνη, ερευνήτρια της ταινίας, που δέχτηκε την πρόσκληση μας και ήταν παρούσα σήμερα ανοίγοντας την εκδήλωση με την εισήγηση της για το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America) και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ. Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας τη μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετώπισαν.
Παράλληλα, συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Απεργία ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν το Σάββατο 7 Μαΐου και την Κυριακή 8 Μαΐου στην πόλη μας. 

Ευφροσύνη Τσούκα - ερευνήτρια της ταινίας
 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *