Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφε/σσα, απευθυνόμαστε σε εσένα που:
- Δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα γιατί μας πετσόκοψαν τους μισθούς, μας έχουν ταράξει στους φόρους, μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών.
- Κάθε μέρα που έρχεσαι στη δουλειά, έρχεσαι αντιμέτωπος με τις ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, υλικά & την εντατικοποίηση που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
- Αγανακτείς γιατί βλέπεις ότι οι συνθήκες στο νοσοκομείο συνεχώς χειροτερεύουν και μεγαλώνει η ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται.
- Αγωνιάς γιατί με τα νέα μέτρα είναι φανερό πως η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, όμως προβληματίζεσαι αν υπάρχει διέξοδος από την σημερινή κατάσταση και ποια πρέπει να είναι η δική σου στάση και δράση.
        Να μη δεχτούμε τη νέα άγρια επίθεση με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς αγώνες και αντίσταση. Ο στόχος τους είναι να γίνουμε ακόμα φτηνότεροι εργαζόμενοι ώστε να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.       
        Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του νέου διοικητή του νοσοκομείου έθεσαν στόχους πολύ συγκεκριμένους: συνεχής βελτίωση υπηρεσιών, ισοτιμία, καταπολέμηση σπατάλης, αποτελεσματικότητα, εξωστρέφεια, ποιότητα υπηρεσιών ενταγμένα μέσα στο συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο.
        Τέτοιοι στόχοι δεν μας είναι άγνωστοι: είναι αντιλαϊκοί και αντίθετοι στην κατεύθυνση της πλήρους και ποιοτικής κάλυψης των λαϊκών αναγκών χωρίς πληρωμές.
Ήδη το νοσοκομείο - επιχείρηση  που θα ανοίγει –κλείνει κλινικές, θα πληρώνει εναλλάξ τους εργαζόμενους φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Ήδη αυτό τον μήνα υπήρξε σοβαρή πιθανότητα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι αυτές τις ώρες ή να πληρωθεί κάποιο μέρος των εργαζομένων. Με παρέμβαση του σωματείου η πληρωμή θα γίνει για όλους ως τις 27/6, χωρίς κανείς να εγγυάται για το  μέλλον.
        Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα δουλεύουν με χρήματα για τις υπερωρίες ή να διαλέξουν ποιοι συνάδελφοι την επόμενη φορά θα πληρωθούν ή απλά θα τους αναγκάσουν να ''κυνηγούν πελάτες'' ώστε το νοσοκομείο να έχει έσοδα και από αυτά να πληρωθούν.
        Σε αυτή τη λογική της μείωσης του κόστους λόγο έλλειψης κονδυλίων και διαχείρισης της κατάστασης '' με αυτά που έχουμε'', η διοίκηση έχει προχωρήσει σε κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων ( με παράδειγμα το γραφείο κίνησης για το κλείσιμο ραντεβού) και ανακατανομή του  προσωπικού.
        Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης άλλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και για το λόγο αυτό τα οδηγεί στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση ώστε ο δρόμος να είναι ανοικτός και στρωμένος.
        Όση ανακατανομή του προσωπικού και να γίνει, όταν οι ελλείψεις είναι 600 εργαζόμενοι σε προσωπικό η ουσία για το λαό και τους εργαζόμενους μένει η ίδια: εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες και ασθενείς που θα έχουν ακόμα πιο μειωμένες παροχές υγείας.
    Στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτών των στόχων, συνεχίζοντας την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης, υπάρχει μπαράζ ελέγχων  σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και φυσικά και στο δικό μας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του έλεγχου των νοσοκομειακών φαρμάκων.
        Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν την αρχή ενός νέου μηχανισμού αυστηρού ελέγχου και επιτήρησης της ζήτησης των νοσοκομειακών φαρμάκων. Στόχο έχει να διατηρηθεί η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη εντός των ασφυκτικών πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες. Ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο: Δηλαδή, «κόφτες» και περιορισμοί στη συνταγογράφηση φαρμάκων.
Ενδεικτικά, μόνο το α' εξάμηνο του 2015 διακινήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ φάρμακα ύψους 129 εκατ. ευρώ και τώρα το ανώτατο όριο είναι 60 εκατ. ευρώ!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

         Μόνο με συλλογικό - μαζικό αγώνα θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Με αγώνα που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
- Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση εργασία. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
- Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία με ευθύνη του κράτους για όλους τους ασθενείς και πιο ειδικά χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους. Στα πλαίσια της πρόληψης, υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να πάρουν την  υπόθεση στα χέρια τους.

Συμμετέχουμε στις 29/6 στην 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *