Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 9:00 πμ στις σχολές του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου) με τους σπουδαστές του ΟΑΕΔ, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο ΠαΓΝΗ. Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη  μετακίνηση και τη μισθοδοσία τους.
Ήδη οι σπουδαστές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση επιβαρύνοντας τις οικογένειες τους με επιπλέον έξοδα, αφού μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και το μαθητικό πάσο διακόπτεται από την Παρασκευή 1/7 (οπότε αναγκάζονται  να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο) αν και συνεχίζεται η πρακτική τους άσκηση κανονικά μέχρι τέλος του Αυγούστου. Καθημερινά καλούνται να πληρώνουν 3,40 ευρώ από την τσέπη τους για τη μετακίνησή τους. Για το πρώτο τρίμηνο δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ενώ το 2 τρίμηνο του 2016 θα το πληρωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δωρίζει εκατομμύρια σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες.
Συνέπεια των παραπάνω είναι, αρκετοί σπουδαστές να σκέφτονται να παραιτηθούν λόγω οικονομικής δυσκολίας.
Συνάδελφοι/σσες,
Τα προβλήματα των εργαζομένων πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης. Οι παρεμβάσεις που κάνουμε αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα την αναγκαιότητα της κοινής πάλης σπουδαστών και εργολαβικών με μπλοκάκια. Της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα με πρώτο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας.
Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης, να συσπειρωθούν στο σωματείο του χώρου. Ώστε από κοινού να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν. Παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζομένων που σήμερα υφίστανται στυγνή εκμετάλλευση.
Μόνο μια τέτοια ενότητα μπορεί να καταφέρει γερό χτύπημα στην εργοδοσία, κρατική και ιδιωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *