Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις επιταγές του ΣΕΒ και της ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύει νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους:
        Απελευθέρωση απολύσεων. Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη που μιλά για απολύσεις  στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0-24 (ν. 4369/2016).
        Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ. Κατάργηση ακόμη και του κουτσουρεμένου ανθυγιεινού επιδόματος.
        Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης – εργαζόμενους πολυεργαλεία.
        Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 ευρώ  από τα 8600.
        Με τον προϋπολογισμό “φωτιά” που κατέθεσαν για ψήφιση στη βουλή, θέλουν να μαζέψουν ακόμα 4,5 δις ευρώ, τα οποία θα βγουν από τις άδειες λαϊκές τσέπες.
Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 προδιαγράφει την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των υγειονομικών και των ασθενών. Χαρακτηριστικά, η κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων, η οποία κατακρεουργήθηκε το 2015 κατά 22,8%, παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή η χρηματοδότηση για τις εφημερίες των γιατρών και των λοιπών παροχών για το νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει καθηλωμένη στα 321 εκ. διαιωνίζοντας το καθεστώς της απλήρωτης δουλειάς.
Η καθήλωση των κονδυλίων, τη στιγμή που η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική, σηματοδοτεί ουσιαστικά την εδραίωση των σημερινών απαράδεκτων, τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό αλλά και της εντατικοποίησης της δουλειάς γιατρών και νοσηλευτών. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω επιδείνωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το λαό.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι «ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας» είναι πρόκληση. Προσπαθεί στην κυριολεξία να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να καμουφλάρει τη βάρβαρη πολιτική της.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αφού αυτή συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μας. Οι μόνοι ωφελημένοι από την όποια ελάφρυνση του χρέους θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα! Δίνουμε μαχητική απάντηση! Οργανώνουμε τους αγώνες μας για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι της, και υπαγορεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μνημόνια διαρκείας, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Οι υγειονομικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *