Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΒΡΑΧΥΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εδώ και αρκετό καιρό το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναδεικνύει την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα -με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης- για ανάπτυξη όλων των μονάδων και τμημάτων του νοσοκομείου μας, με εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υπηρεσιών, με μαζικές προσλήψεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του λαού μας για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματικοί όμιλοι  με διάφορες μορφές παρεμβαίνουν  στη δημιουργία διαφόρων υποδομών (ξενώνας ηλιαχτίδα, ξενώνας Νιάρχου κα), στην πρόσληψη προσωπικού (ελληνική πρωτοβουλία - ΕΛΚΕ) αλλά και στην αγορά και τοποθέτηση διαφόρων μηχανημάτων (Ίδρυμα Νιάρχος για αγορά γραμμικού επιταχυντή). Oι παρεμβάσεις αυτές πατάνε αφενός στο έδαφος της συνειδητής απαξίωσης και της εγκληματικής αδιαφορίας και αφετέρου στην ευαισθησία του κόσμου για να καλύψει τα κενά στο χώρο της υγείας με απώτερο στόχο την απόσυρση του κράτους από την ευθύνη κατασκευής, αγοράς, συντήρησης, πρόσληψης προσωπικού στις δημόσιες δομές και το άνοιγμα του δρόμου για τη πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.
Σαν τελευταίο κρούσμα της παραπάνω πολιτικής και πρακτικής, διάφοροι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας (βλ. Περιφέρεια, Εμπορικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Πανεπιστήμιο κ.τ.λ), εμφανιστήκαν να συγκροτούν μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για να συνδράμουν στην αγορά  μηχανήματος βραχυθεραπειας που λειτουργούσε στο ΠΑΓΝΗ από το 1991 αλλά τέθηκε εκτός λειτουργίας πέρυσι, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ν’ αναγκάζονται να πηγαίνουν στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείου της Αθήνας που έχει τέτοιο μηχάνημα ή σε ιδιωτικά κέντρα, με  αποτέλεσμα για αυτούς ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Το μηχάνημα αυτό θα έπρεπε να έχει αγοραστεί με κρατικά κονδύλια πριν από πολλά χρόνια, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες, μπορεί να χαρίζουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών παρέχοντας ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες, να δίνουν εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές δαπάνες που απαιτεί το ΝΑΤΟ, ξεζουμίζοντας καθημερινά τον ελληνικό λαό με χαράτσια και φόρους, αλλά χρήματα για την υγεία του δεν διαθέτουν και ούτε πρόκειται να διαθέσουν.
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. με βάση τα παραπάνω δηλώνει για ακόμη μία φορά ότι η υγεία και η πρόνοια οφείλουν να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Διαθέσιμα κοινωνικά αγαθά για όλους με ευθύνη του κράτους και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να γίνει αυτό απαιτείται συστράτευση ολόκληρου του εργατικού λαϊκού κινήματος με συνεχή και επίμονο αγώνα που να διεκδικεί την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η υγεία στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να αφήνεται στη φιλανθρωπία του λαού μας.
Οι εργαζόμενοι στο Πα.Γ.Ν.Η. συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλον το λαό, τις οικογένειες των ασθενών και τους αντίστοιχους συλλόγους, μαζί ν αγωνιστούμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για ένα νοσοκομείο σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδοτούμενο από το κράτος  για να παρέχει υγεία στο λαό της Κρήτης αξιοποιώντας ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει στην ιατρική επιστήμη και την τεχνολογία, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με τη λογική των χορηγών και της φιλευσπλαχνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *