Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΠΕ ΣΤΙΣ 12:00

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 8ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου (07:00 - 15:00) και καλεί τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης, τα σωματεία χρόνιων πασχόντων καθώς και λαϊκές επιτροπές σε ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ίδια ημέρα στις 12:00 στη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.
Στον τελευταίο ένα χρόνο τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ, που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών.
Υπήρξε ορυμαγδός μέτρων ενάντια στο εισόδημά μας με μείωση μισθών και αύξηση φορολογίας, χαράτσια κλπ., ενώ το προσωπικό του ΠαΓΝΗ  μειώθηκε δραματικά λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων. Οι κενές οργανικές μόνιμες θέσεις για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες ξεπερνούν τις 700. Ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά (φαίνεται και από τη στατιστική που δίνει το ίδιο το νοσοκομείο) και υπάρχει τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας και αρκετά χρωστούμενα ρεπό. Έχουμε χάσει συνολικά 40 κλίνες και θα τις βρούμε μπροστά μας και με τις νέες τροποποιήσεις στους Οργανισμούς.
Οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται σε όλους τους τομείς (βλ. ΑΕΜΥ με παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης, ΕΣΑΝ ΑΕ και σύνδεση ΚΕΝ με μισθολογικό κόστος), προχωράει η πρόθεση και αυτής της κυβέρνησης για σταδιακή αποδέσμευση της λειτουργίας του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, προσλήψεις γίνονται απειροελάχιστες (κυρίως ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού) ενώ διευρύνεται το πλήθος των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (ΜΚΟ, σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, 5μηνίτες δήθεν ωφελούμενοι, ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα), ακόμη και με εθελοντική απλήρωτη εργασία κάτω από το πρόσχημα της πρακτικής άσκησης. Πολλά είναι τα τμήματα του νοσοκομείου μας που στέκονται με τέτοιο προσωπικό.  Αναδείξαμε και αναδεικνύουμε τον ύπουλο ρόλο της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου σαν μέσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου με ιδιωτικονομικά κριτήρια και σαν εργαλείο για το τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων χτυπώντας το 8ωρο, τα ρεπό, τις άδειες, την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων  κ.α.
Οι πληρωμές των ασθενών έχουν αυξηθεί. Πλήθος εξετάσεων και φαρμάκων που σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και πολλών εξετάσεων -εκτός ΦΕΚ- που τιμολογούνται αυθαίρετα και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη του ασθενή.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 8ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00 πμ έως τις 15:00 μμ. 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων της Κρήτης, τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς καθώς και όλους τους πολίτες σε κοινή αγωνιστική συσπείρωση την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.
Απαιτούμε:
- Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό – Καμία επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας.
- Πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και ανασφάλιστους.
- Σύγχρονες δομές Υγείας, υψηλού επιπέδου για το λαό.
- Νοσοκομεία που να ανταποκρίνονται στις άμεσες ζωτικές ανάγκες μας.
- Στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *