Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει απερίφραστα τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από επιχειρηματία αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας.
Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων σε συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.                                                                               
Το συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε εργοδοσία που στοχεύει να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *