Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Οι πρόσφατες μετακινήσεις συναδέλφων που αποφασίστηκαν από τον διοικητή του νοσοκομείου, καθώς και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν όπως τόνισε σε όλους τους τόνους  στο όνομα μιας δήθεν ισονομίας στον χρόνο παραμονής στην ίδια θέση, είναι το  αποτέλεσμα της ακόμα μεγαλύτερης προσαρμογής και λειτουργίας του δημόσιου τομέα με τους κανόνες των επιχειρηματικών ομίλων, της πλήρης εναρμόνισης με τον αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και το πειθαρχικό δίκαιο. Είναι συνέχεια του νόμου 4093/12 περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του δημόσιου υπάλληλου εντός και εκτός υπηρεσίας. Αυτούς τους νόμους οι κυβερνήσεις και διοικήσεις εδώ και χρόνια ανασύρουν και αξιοποιούν όταν πρόκειται να  συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους, να τους τρομοκρατήσουν για να καλύψουν τα τεράστια κενά, όχι με νέες μόνιμες προσλήψεις αλλά με ανακύκλωση του ίδιου κουρασμένου προσωπικού. Αυτός ο αντιδραστικός κώδικας αξιοποιείται από τον εκάστοτε διοικητή – διευθυντή για να μετακινεί εντός και εκτός νοσοκομείου, να αλλάζει  ειδικότητα  ο εργαζόμενος στο  όνομα πότε των υπηρεσιακών αναγκών και πότε της ανακατανομής του προσωπικού.
Στην προσπάθεια της διοίκησης να αιτιολογήσει τις μετακινήσεις (τιμωρητικού χαρακτήρα) αναφέρεται γενικά σε καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε ασθενείς. Οι κατηγορίες της διοίκησης δεν ευσταθούν και δεν αποδεικνύονται. Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων που προσπαθούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες εντατικοποίησης. Άλλωστε το βλέπουν και το ομολογούν  και οι ίδιοι οι ασθενείς.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον της διοίκησης της ΥΠΕ και του υπουργείου για δήθεν στήριξη των ασθενών και των δικαιωμάτων τους  όταν  οι  λίστες αναμονής φτάνουν Ιούνη για κάποιες ειδικότητες, όταν παραμένουν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, όταν λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία ή εργαστήρια και όταν οι ασθενείς πληρώνουν εισφορές στα φάρμακα, εξετάσεις  κ.α.
Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί την διοίκησή του νοσοκομείου να σταματήσει την πρακτική των μετακινήσεων που γίνονταν και γίνονται με πρόσχημα τις ανάγκες της υπηρεσίας χωρίς την εισήγηση των υπηρεσιακών οργάνων για εκφοβισμό των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να αποκρούσουμε τις συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση  για την ανάκτηση όλων των απωλειών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *