Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ"

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει και καταδικάζει τις απολύσεις και την προσπάθεια επιβολής νέων μειωμένων συμβάσεων που επιδιώκει η εργοδοσία "Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ" συμφερόντων Μονής Τοπλού, με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα. Η εταιρεία προχώρησε παράνομα και καταχρηστικά σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων, μόνο και μόνο γιατί προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου.
Η εργοδοσία, στηριζόμενη στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν.
Οι απολύσεις, τα εξώδικα, η τρομοκράτηση των εργαζομένων και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει δημιουργήσει, θα πέσουν στο κενό μόνο με τον αγώνα και την αλληλεγγύη όλων των εργατών προς αυτούς που αγωνίζονται.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους για την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις ζωές και τις δουλειές τους, τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα και για την απόφασή τους να οργανωθούν με σωματείο.
Απαιτούμε:
- Την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
- Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
- Καμία μείωση στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *