Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων. Επιχειρούν να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.
Γνωρίζουν καλά ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.
Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, ετοιμάζονται να βάλουν τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο, με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Γνωρίζουμε ότι πάντα τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή πάνε χέρι – χέρι.
Εξάλλου με την απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση επιχείρησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να διαιρεθούμε και να φαγωθούμε μεταξύ τους. Ακόμη χειρότερα προσπαθεί  να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση καθώς έρχεται να τιμωρήσει όποιον ακολουθεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων και θέλει να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι συνολικά στο δημόσιο, δώσαμε μαζικά και αποφασιστικά την μάχη απέναντι στις πιέσεις που ασκήθηκαν, την διασπορά ψεμάτων και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των Σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.
Προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας Συνδικάτων και συνδικαλιστών την Πέμπτη 26 Οκτώβρη και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *