Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟ 85 % Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Στα πλαίσια της 3ωρης στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ προχωρήσαμε σε ενημερωτική συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη συγκέντρωση ενημερωθήκαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς για την αντιδραστική αξιολόγηση και τις επιπτώσεις της σε ασθενείς και εργαζομένους.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι “ποιος αξιολογεί ποιον, με ποια κριτήρια και για ποιον σκοπό”. Απαντάμε πως αξιολογείται ως άριστος ή ικανός όποιος θα βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όποιος αποδέχεται το χαράτσωμα του λαού μας. Όποιος συμμετέχει αποδέχεται τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς να είναι πελάτες. Εξάλλου αυτό αποδεικνύει και η κατάθεση του προϋπολογισμού που για τα νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ θα είναι ψαλιδισμένη.
Μέχρι στιγμής η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετέχει στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απέχοντας από τη διαδικασία της αξιολόγησης με ενυπόγραφες ατομικές δηλώσεις, σε ποσοστό που αγγίζει το 85%.
Η προθεσμία βάσει της εγκυκλίου έχει παρέλθει όσον αφορά την αξιολόγηση, όποτε τα έντυπα που κατατίθενται από χθες, 3 Οκτωβρίου, θεωρούνται εκπρόθεσμα και δεν ισχύουν.
Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, διά μέσου του συλλόγου εργαζομένων, στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις εκβιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και καλούν όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία της χώρας να δώσουν για άλλη μια φορά ηχηρή απάντηση σε όσους ξεχνούν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και ποντάρουν στο φόβο προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Ας μη δεχτούμε να ποδοπατήσουν την αξιοπρέπειά μας. Ανεξάρτητα από τους ενδοιασμούς, τις σκέψεις και πιθανά τις επιμέρους αντιρρήσεις που έχουν ορισμένοι συνάδελφοι αυτήν τη στιγμή όλοι πρέπει να πάρουμε θέση και οι επιλογές που έχουμε είναι συγκεκριμένες:
Ή θα ταχθούμε με το Σωματείο και τα δικαιώματά μας ή με την κυβερνητική πολιτική.
Ή θα σταθούμε πλάι στο συνάδελφο ή καθένας θα κοιτάει τον εαυτό του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα κι αυτούς που έχουν ήδη παραδώσει τα Έντυπα Αξιολόγησής τους, να ζητήσουν με αίτησή τους την ακύρωσή τους. Να μην δεχτούν τις κάθε πιέσεις που ασκούνται, τα «χτυπήματα» στην πλάτη και τις όποιες υποσχέσεις μοιράζονται και να ταχθούν με τους συναδέλφους τους. Να μη δεχτούν να ποδοπατηθεί το δικαίωμά μας να απεργούμε, ποινικοποιώντας το!
Να αντιταχθούμε στην ανταπεργία, που αυτός ο νόμος θεσμοθετεί και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο!
Να σκεφτούν όλοι οι συνάδελφοι γιατί κόπτονται κυβέρνηση και «κουαρτέτο» τόσο πολύ να περάσει κάτι, που είναι τόσο «ανώδυνο», όπως λένε; Γιατί αποτελεί η αξιολόγηση προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης της κυβέρνησης, μαζί με όλα τα άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα; Γιατί έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς τους για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων;





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *