Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΣΙΤΙΣΗ

Μαζική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων με τις καθαρίστριες και τις τραπεζοκόμες  ενόψει του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προκήρυξε το νοσοκομείο για την πρόσληψη 150 εργαζομένων ορισμένου χρόνου. Στην εισήγηση που πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Βρύσαλη Δημήτρη,  τονίστηκαν τα εξής:
Εδώ και χρόνια διεκδικούμε να φύγουν οι εργολάβοι απ’ τα Νοσοκομεία – να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι κι εργολαβικοί κι επιπλέον, να γίνουν μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Όλο αυτό το διάστημα με τον αγώνα μας είχαμε μικρές και μεγαλύτερες νίκες: αποτρέψαμε απολύσεις, συνεχίζουμε και παλεύουμε  για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αναδείξαμε την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι με το νέο καθεστώς των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων κατοχυρώθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις – βλ. «τα τρωκτικά έφυγαν» (φυσικά παραμένουν σε τεχνική υπηρεσία, πλυντήρια και οικονομική υπηρεσία)- κράτησε τους εργαζόμενους σε ομηρία αρχικά με τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, έπειτα με τις συμβάσεις εργασίας  (που η διοίκηση είχε βάλει λυτούς και δεμένους και με το πιστόλι στο κρόταφο εκβίασε τους εργαζομένους να τις υπογράψουν) και τώρα με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επιχειρεί να ξεφορτωθεί έναν έμπειρο αριθμό εργαζομένων.
Συγκεκριμένα κινδυνεύουν  να απολυθούν  όλοι όσοι δουλεύουν στην καλύτερη περίπτωση το 12/2019 χωρίς να έχουν δικαίωμα να ξανασυμμετέχουν σε αντίστοιχο διαγωνισμό γιατί κριτήριο πρόσληψης τους θα είναι η παύση εργασίας  για 3 μήνες μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών στη δουλειά. Ενώ ταυτόχρονα  τίθεται σε ενδεχόμενο κίνδυνο και η πληρωμή τους γιατί τον Αύγουστο του 2018  θα συμπληρώνονται 24 μήνες και οι δαπάνες πέρα αυτού του μήνα δεν θα είναι σύννομες. Από τους ήδη εργαζόμενους αρκετοί κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους  γιατί θα έχουν λιγότερα μόρια από κάποιους άλλους.
Η κυβέρνηση, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση δεν είχε σκοπό να εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά στους εργαζόμενους αλλά… στοχεύει στην ανακύκλωση ανέργων, δημιουργώντας παράλληλα και νέους άνεργους, αλλά και εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης!!! πληρώνοντας τους από τον ίδιο πενιχρό προϋπολογισμό. Άλλωστε από 1-1-2019  διακηρυγμένος στόχος της είναι η κάλυψη αυτών των εντελώς απαραίτητων υπηρεσιών για τη λειτουργία των νοσοκομείων (και ΟΤΑ κλπ) με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, δηλ. εργολαβίες από ομάδες ανέργων, που για να γίνουν, πάντα χρειάζεται ένα …νονός που θα δημιουργήσει την ομάδα (!) κι αυτό ζητούσαν διακαώς οι ίδιοι οι εργολάβοι!

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία 11/8 με συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 10:00 πμ για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
-> Να μη γίνει  καμιά απόλυση
-> Όλες οι καθαρίστριες, καθαριστές, τραπεζοκόμες, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, τα μπλοκάκια, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι  να παραμείνουν στα νοσοκομεία  με μόνιμη σταθερή δουλειά  με σύγχρονους όρους και δικαιώματα
-> Μαζικές προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού  με πλήρη εργασιακά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *