Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η λειτουργία του νοσοκομείου σαν επιχείρηση, που επιδιώκει να έχει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά και αλλά δικαιώματα.
Για άλλη μια χρονιά οι εργαζόμενοι της παιδοψυχιατρικής, που χάρη σε αυτούς στήθηκε μια δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική στη νότια Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και τον εκβιασμό υπογραφής μιας καινούργιας σύμβασης που οι όροι της είναι ακόμα δυσμενέστεροι από τις προηγούμενες. Συγκεκριμένα, ενώ το αίτημα ήταν η πλήρης στελέχωση της κλινικής με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, η κυβέρνηση ναι μεν διόρισε ορισμένους εργαζομένους αλλά ταυτόχρονα  διατήρησε σε ομηρία τους 7 εργαζομένους με μπλοκάκι παρατείνοντας την εργασιακή τους αβεβαιότητα.
Σήμερα καλέστηκαν από το γραφείο προσωπικού να υπογράψουν τις νέες αυτές συμβάσεις που η διοίκηση στο όνομα της μείωσης του εργατικού κόστους αυθαίρετα αλλάζει τη βάση υπολογισμού της μισθοδοσίας, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι βασίζεται στο ποσό που ορίζει το 1ο κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου, γεγονός όμως που δεν υφίσταται για συμβάσεις έργου. Παρόλα αυτά σε κανέναν εργαζόμενο δεν έχει υπολογιστεί η προηγούμενη συναφή εμπειρία. Αυτό δεν προκύπτει πουθενά από τη νομοθεσία, είναι πολιτική του νοσοκομείου για να μειώσει το κόστος (δηλαδή αυθαίρετα τους εντάσσουν στις κρατήσεις του νέου ενιαίου μισθολογίου ενώ οι περισσότεροι έχουν κλείσει 2 έτη).
Η πρόθεση όμως του νοσοκομείου δεν σταματά εκεί. Καλεί τους εργαζόμενους να επωμιστούν το βάρος ολόκληρης της ασφαλιστικής εισφοράς τους, μιας και το νοσοκομείο ως εργοδότης αρνείται να καταβάλει δεκάρα τσακιστή. Με λίγα λόγια τα θέλουν όλα δικά τους.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση του νοσοκομείου με πρόφαση δήθεν υπηρεσιακής συνάντησης δεν επέτρεψε στη διοίκηση του σωματείου να παραβρίσκεται με τους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής που διεκδικούν με αφορμή την ανανέωση τη σύμβασης να μην μειωθούν οι μισθοί τους από 200 έως 400 ευρώ.
Καλούμε τη διοίκηση να μην προχωρήσει σε καμία μείωση μισθών και να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *