Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για άλλη μια φορά  οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα  της πληρωμής τους  και της παραμονής στη θέση τους. Με αφορμή αποφάσεις ορισμένων παρέδρων οι όποιοι δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμών, ανοίγει ο  ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων συναδέλφων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση. Ταυτόχρονα  η διοίκηση  του νοσοκομείου κάλεσε  εργαζόμενους να υπογράψουν «ψαλιδισμένη» παράταση της θητείας τους, προκειμένου να μην υπερβεί το ανωτέρω χρονικό όριο. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Μαζί με αυτό το θέμα ακόμα δεν έχει λυθεί και το θέμα με τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ που και αυτών οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους 2 μήνες  Αν πραγματικά ήθελε το υπουργείο να δώσει οριστική λύση θα μονιμοποιούσε όλους τους εργαζομένους με ένα άρθρο και ένα νόμο.
Απαιτούμε:
• Να τελειώσει η κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης και ελεγκτικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.
• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.
Προειδοποιούμε ότι  αν δεν πληρωθούν οι συνάδελφοι μας τις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *