Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ

Δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρηθήκαμε σήμερα στην πύλη του νοσοκομείου, στα πλαίσια της 24ωρης γενικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την εξασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βρύσαλης Δημήτρης. 

Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, απειθαρχούμε στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης. Δεν θα κάτσουμε να βλέπουμε να «θάβουν» την υγεία, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποδεικνύει τα ψέματα της για τη δήθεν «θωράκιση» του το προηγούμενο διάστημα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την υγεία, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν εξαντληθεί κι οι ΜΕΘ γεμίσει. Λόγω της υποστελέχωσης, οι περισσότερες άδειες ειδικού σκοπού και αρκετά ρεπό δεν δίνονται και δεν βγαίνουν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με κρούσματα συναδέλφων τους. Η αναστολή των κανονικών αδειών και η απουσία (έστω λίγων) συναδέλφων με άδειες ευπαθών ομάδων, ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, καραντίνα κλπ. κάνει ακόμη πιο εξαντλητικά τα ωράρια των υπολοίπων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Απαιτούμε:
- 14ήμερη καραντίνα και υποβολή σε μοριακό τεστ σε όλους τους υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα - Μαζικούς περιοδικούς μοριακούς ελέγχους σε εργαζόμενους στις δομές υγείας - Υποβολή σε τεστ όλοι οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στις κλινικές.

- Άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων - Εκδίωξη όλων των εργολάβων.

- Άμεση απολύμανση των χώρων όπου εντοπίζεται κρούσμα - Επάρκεια σε ΜΑΠ - Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

- Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και όχι βοηθήματα που τα δίνουν σε λίγους και τα αξιοποιούν για να διασπάσουν.

- Προστασία των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με μικρά παιδιά.  

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

- Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης - Κατάργηση των αντεργατικών Π.Ν.Π. που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν στους μνημονιακούς νόμους.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *