Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2015

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία 20 του Μάη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με άλλα εργατικά Σωματεία και λαϊκούς φορείς στις 12:00 το μεσημέρι στην 7η Υ.Π.Ε.
                Ολοκληρώνεται σε λίγο η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και η νέα συμφωνία, μνημόνιο ή όπως αλλιώς την ονομάσουν φέρνει νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους και το λαό. Νέα φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις, καθολική επίθεση σε ότι έχει εναπομείνει από τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για τις απαιτήσεις των δανειστών (κατάργηση όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κάτω των 67, κανένας μισθός στο Δημόσιο πάνω από 700 € κλπ.). Ξεθωριάζουν κάθε μέρα οι περίφημες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και γίνονται κόκκινες τηλεφωνικές επικοινωνίες υποταγής στον Ντράγκι, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε, την Μέρκελ και σε όλο το πολιτικό προσωπικό των δανειστών τοκογλύφων.
Μπροστά σε αυτά που έρχονται  δε χωράει καμιά αναμονή και καμιά αυταπάτη για το τι μας περιμένει. Εμείς ένα μόνο καθήκον έχουμε:  Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δώσουμε την εργατική μας απάντηση. Είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας. Γι’ αυτό η Απεργία την 20 Μάη πρέπει να πετύχει. Το νοσοκομείο να δουλέψει μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή όλων στην απεργιακή συγκέντρωση.
Η κατάσταση στην Υγεία μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Στο νοσοκομείο μας πάνω από 650 κενές οργανικές θέσεις (βάσει του τελευταίου μνημονιακού οργανισμού του 2012) και σε συνδυασμό με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις και την αύξηση των ασθενών δημιουργούν συνθήκες εξουθένωσης, εντατικοποίησης, κατάργησης κάθε έννοιας ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου τραγικά μειωμένος φέτος  (ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από 99.033.900 ευρώ το 2010 μειώθηκε σε 48.517.794 ευρώ το 2015) δεν επαρκεί ούτε μέχρι το καλοκαίρι. Τα χρέη του νοσοκομείου ανέρχονται σε 38,5 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 27,5 είναι ληξιπρόθεσμα και η μέχρι τώρα επιχορήγηση του νοσοκομείου το 2015 είναι μόνο 2,7 εκατομμύρια δημιουργώντας σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και αναλώσιμων. 
Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία πέραν του ότι δεν επαρκούν στο ελάχιστο (17.000 έχουν αποχωρήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια) δε διαφαίνεται να πραγματοποιούνται το 2015.
Πολιτική επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ που θεωρούν τις παροχές Υγείας του λαού σαν  «κόστος», τις μονάδες δημόσιας Υγείας σαν επιχειρήσεις για πώληση υπηρεσιών που πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες ακόμη και τη μισθοδοσία μας και να ενισχύουν τους ιδιωτικούς ομίλους, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα διαγνωστικά κέντρα, να αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους.
Το ζήτημα της Υγείας του λαού, το ζήτημα της δουλειάς μας, της ίδιας της ζωής μας δεν επιτρέπει μειωμένες απαιτήσεις. Να μην τους αφήσουμε να μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει ούτε να αρκεστούμε σε ψίχουλα. Απαιτούμε:
·         Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.
·         Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, αργίες, νυχτερινά) και να πληρώνονται άμεσα οι εργαζόμενοι ιδιωτικών συνεργείων, ΕΣΠΑ κλπ.
·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι επικουρικοί, ΕΣΠΑ κλπ. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία και τους εργολάβους με μόνιμη σταθερή εργασία και κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
·         Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων με σταθερή εργασία για όλους. Ανθρώπινες συνθήκες, μείωση ωρών εργασίας, μέτρα πρόληψης προστασίας.
·         Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό – Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Ολοήμερη, δημόσια, δωρεάν και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία.
·         Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην Υγεία, της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αποκλειστικά πλήρη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ 7η Υ.Π.Ε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *