Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ


Συνάδελφοι /σσες,
Η κατάσταση στο νοσοκομείο συνεχώς επιδεινώνεται. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργείο Υγείας, 7η Υ.Π.Ε. και η Διοίκηση του νοσοκομείου, ο καθένας απ αυτούς στο βαθμό που του αναλογεί, συγχωνεύουν στο ΠΑΓΝΗ την Παιδοχειρουργική Κλινική με την Γενική Χειρουργική και την Νεφρολογική με την Παθολογική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως γιατρών. Λουκέτο επίσης βάζουν στην Παιδοψυχιατρική Κλινική λόγω λήξεως του προγράμματος ΕΣΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου και η συνέχιση της θα εξαρτάται από εδώ και πέρα από τα έσοδα του νοσοκομείου. Σχεδόν όλες οι κλινικές λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας για ασθενείς και εργαζομένους
Το Πα.Γ.Ν.Η. κατασκευάστηκε για να καλύψει ανάγκες σε ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ στην ΚΡΗΤΗ παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ειδικότητες και κλινικές αναγκαίες και απαραίτητες για την υγεία του λαού μας, που η αναστολή και ο περιορισμός της λειτουργίας τους αποτελεί έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κρητικού λαού.   
      Το μέτρο της συγχώνευσης που επιλέχτηκε, προωθείται και υλοποιείται αυτές τις μέρες σαν έσχατη λύση ανάγκης, δεν θα έχει τέλος. Δεν είναι χωροταξική η αίτια των μετακινήσεων.  Απώτερος στόχος είναι η ύπαρξη  μεγάλων παθολογικών, χειρουργικών κλινικών, με ενιαίο προσωπικό και εφημερίες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κορυφαίος επιστήμονας για να καταλάβει ότι η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα σημάνει πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Παράλληλα με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση έχει φέρει το νοσοκομείο σε κατάσταση ασφυξίας με ελλείψεις σε αναλώσιμα,  υγειονομικό υλικό, ελλιπής συντήρηση κτιριακού, ηλεκτρομηχανολογικού και βιοϊατρικού εξοπλισμού με συνέπεια να βγαίνουν εκτός λειτουργίας βασικά θεραπευτικά και διαγνωστικά μηχανήματα.
Συνάδελφοι /σσες,
Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο - οδοστρωτήρα που έρχεται να ολοκληρώσει τη «δουλειά» των δύο προηγούμενων. ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που προβλέπει:
o   Τη ψήφιση εφαρμοστικών νόμων, νέα σκληρά βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Ετοιμάζουν  νέο μισθολόγιο περικοπών  στο Δημόσιο, νέα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού με την παραγωγικότητα, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
o   Καταργούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας μέχρι τα βαθειά γεράματα. Μετατρέπουν τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας. Ενισχύουν τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης – σύνταξης.
o   Ετοιμάζουν νέα χαράτσια, νέους φόρους, κατασχέσεις σπιτιών, μισθών, συντάξεων.
o   Ιδιωτικοποιούν παραπέρα την Υγεία, την Παιδεία και ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικά αγαθά.

Συνάδελφοι /σσες,
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 09:00 με 12:00 για τους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου μας έξω από την κλινική κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας στην αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και στη μεταφορά/συγχώνευση της Νεφρολογικής και της Παιδοχειρουργικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *