Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή


ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ

Τα δημοσιεύματα στον τύπο για την αποδοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του αμερικανό-νατοϊκού αιτήματος για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133 Σμηναρχία Μάχης (Σ.Μ.) στο Καστέλι Ηρακλείου επιβεβαιώνουν την πρόθεσή της να εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.
 Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας τους εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013, όπου τότε είχε επιθεωρηθεί η παραπάνω μονάδα για τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα «drones». Αποτελεί συνέχεια επίσης των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!
Η παραπάνω απόφαση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της στόχευσης της σημερινής συγκυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια των εγχώριων μονοπωλίων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, με όποιο κόστος για το λαό.
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργής διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. απαιτεί:
- Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας..
- Να μη διατεθούν υποδομές, όπως η 133 ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
- Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *