Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2015

       42 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73 το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. τιμά την εξέγερση του πολυτεχνείου εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου για να μπορούν οι λαοί να ζουν ελεύθεροι στις χώρες τους.
            Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73 ενάντια στην αμερικαΝΑΤΟϊκή φασιστική δικτατορία οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες.
            Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός της νεολαίας και των εργαζομένων αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική μαζική οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του Κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων κόντρα στο νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά σήμερα που επιχειρείται στο όνομα της «αριστερής» κυβέρνησης η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές Υγείας και Πρόνοιας, με μισθούς πείνας χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί η ταξική απάντηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μετά την επιτυχημένη πανεργατική απεργία 12 του Νοέμβρη χρειάζεται δυνάμωμα και οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς για συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων κι ενόψει των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία.
Σας καλούμε να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα με ισχυρή απεργιακή απάντηση. Να δυναμώσουμε την καθημερινή μας δράση ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τις διακοπές ρεύματος. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Ο δρόμος του Νοέμβρη είναι ο δρόμος της ανυποχώρητης λαϊκής εργατικής πάλης και αντίστασης. Είναι ο δρόμος που μας δείχνει πώς να νικάμε, πώς να ανατρέπουμε.
Επιπλέον σήμερα που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες (ετοιμάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποδεχτεί τη λειτουργία νέας αμερικοΝΑΤΟϊκής βάσης στο Καστέλι για το σκοπό αυτό) και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και πειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες Σένγκεν, Δουβλίνου κλπ. που όσοι πρόσφυγες δεν σκυλοπνιγούν προορίζονται για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκτρέφει το φασισμό και το ρατσισμό, τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε τη χούντα.  
Το Πολυτεχνείο ζει πάντα στους αγώνες μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση. Στο δρόμο του Νοέμβρη ’73 οργανώνουμε τους νέους μεγάλους νικηφόρους αγώνες μας.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *