Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 - 12:00 & 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:00  - 12:00
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας τη συμφωνία – 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στη Βουλή προχωράει τώρα στη ψήφιση των εφαρμοστικών της νόμων. Ολοκληρώνοντας όπως συμφώνησε με τους δανειστές τη ψήφιση των προαπαιτούμενων όσων δηλαδή δεν είχαν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις στα προηγούμενα δύο μνημόνια.
Στο δρόμο υλοποίησης τώρα του 3ου σκληρότερου μνημονίου ετοιμάζει η κυβέρνηση τους εφαρμοστικούς νόμους και τους φέρνει το επόμενο διάστημα για ψήφιση στη Βουλή. Οι ανατροπές που ετοιμάζονται εις βάρος μας είναι βίαιες και αφορούν κυρίως ασφαλιστικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα μας. Νέα μεγάλη φοροεπιδρομή σε βάρος μας, ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
Μπροστά σε αυτά τα νέα μέτρα που έρχονται οι εργαζόμενοι μη μείνουμε θεατές!!!
Ξεσηκωμός παντού!!!
Καθολικά να απεργήσουμε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις συγκεντρώσεις και στις πορείες.
Κανείς στη δουλειά, μόνο το προσωπικό ασφαλείας.
Να πάρουμε όλοι μέρος στη στάση εργασίας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 10:00 με 12:00 και στη συνέλευση στο αμφιθέατρο να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε την απεργία, να διεκδικήσουμε την άμεση πληρωμή υπερωριών, εφημεριών, καλύτερες συνθήκες εργασίας, άμεση στελέχωση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις στα νοσοκομεία σταγόνα στον ωκεανό που δεν θα αναπληρώσουν ούτε καν αυτούς που θα αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα.
Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων που υποσχέθηκαν και που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την ασφαλή και επαρκή λειτουργία των νοσοκομείων.
Οι εργαζόμενοι στην Υγεία μια επιλογή μόνο έχουμε, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και Κεφαλαίου. Να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της Υγείας.
Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε - Απαιτούμε:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία και παντού. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·         Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *