Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

     Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταδικάζει την απόφαση να συρθούν οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής στα δικαστήρια μετά από το πειθαρχικό του Πανεπιστήμιου με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου, που διεκδικούσε δίκαια να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου του 2011.
     Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας που παλεύει να μην περάσει η πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου τόσο στην Παιδεία όσο και στην Υγεία. Όπως οι εργαζόμενοι στην Υγεία παλεύουν να μην γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις έτσι και τα παιδιά μας αγωνίζονται να μην γίνουν τα πανεπιστήμια  επιχειρήσεις, να μην γίνει η είσοδος στα πανεπιστήμιο προνόμιο των λίγων,  να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας και της έρευνας μας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι βασικός στόχος και της παλιάς κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και της νέας κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είναι να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις.
     Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση γιατι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόκειται να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστή δράση αναγορεύοντας τις ευρωπαϊκές πρακτικές σαν το κυρίαρχο στοιχείο  όπως έκανε με το λοκ άουτ (ανταπεργία).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *