Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

   Οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, η καθημερινή τραγωδία των πνιγμών στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και οι συνέπειες του βάρβαρου κλεισίματος των συνόρων της Ε.Ε. – φρούριο έχουν σαν συνέπεια χιλιάδες πνιγμένους και πρόσφυγες που υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα και το ψύχος.
   Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. απειλούν με σκληρά μέτρα κατά των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο των βομβών στη Συρία και την πείνα, που έφεραν οι πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.  Συνεχίζουν τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, ενώ ενισχύουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
   Η Ε.Ε. εκβιάζει με έξοδο της Ελλάδα από την Σένγκεν, όπως εκβίαζαν για το GREXIT ώστε να επιβάλουν την ευθυγράμμιση με την πολιτική της σκλήρυνσης των ρατσιστικών μέτρων, που απαιτούν ακόμη και κατάσχεση των χρημάτων και των τιμαλφών των προσφύγων!
   Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 19-20 Μάρτη προχωράνε σε στρατικοποίηση της φύλαξης των συνόρων, με την FRONTEX να επεμβαίνει κατά των προσφύγων ανεξάρτητα από τα κράτη.  Προωθούν την κατασκευή γιγαντιαίων στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως αυτά που στήθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν έκλειναν σε αυτά ολόκληρους πληθυσμούς, οικογένειες με παιδιά, μειονότητες και αντιφρονούντες.
   Αυτές είναι οι πολιτικές που στρώνουν το δρόμο στην ενίσχυση των φασιστών της Λεπέν και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
   Είναι η άλλη όψη των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας, των περικοπών, της φορομπηξίας και τη διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης για να ξεπληρωθεί το χρέος.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκύπτοντας στον έναν εκβιασμό μετά τον άλλο, ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ρατσιστικής Ε.Ε. Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε ένα hot-spot.
   Είναι πρόκληση να επιδιώκει τη «ρύθμιση του χρέους» αντί να το διαγράφει ζητώντας ενισχύσεις, όπως ο Ερντογάν, για να κλειστούν οι πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να προχωρήσουν σε μαζικές απελάσεις. 
   Απαιτούμε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Συρία.  Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή.
   Απαιτούμε να συνεχίσει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο εφετείο και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, να φτάσουμε στην καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.  Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στους νεοναζί στη Βουλή και ΜΜΕ, την ώρα που δικάζονται ως εγκληματική οργάνωση.
   Συντονιζόμαστε σε όλη την Ευρώπη στις 19 Μάρτη και απαιτούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική Ε.Ε. - φρούριο, να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *