Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την ποινικοποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων. Οι συνεχείς διώξεις συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η δίωξη στον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της Ε.Ε. τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, τη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο μας εκπαιδευτικό, καταγγέλλει την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρείται με τις διώξεις τους και δηλώνει απερίφραστα ότι στηρίζει την οργανωμένη, ταξική αλληλεγγύη που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως αλλοδαπούς συναδέλφους – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και όχι ως αντικείμενα υποκριτικής φιλανθρωπίας. 
Ζητούμε:
• την άμεση απαλλαγή των παραπάνω συναδέλφων μας από κάθε δίωξη.
• Να σταματήσει κάθε μορφή τρομοκρατίας και ποινικοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση οι ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΙ δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση γιατι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόκειται να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστή δράση αναγορεύοντας τις ευρωπαϊκές πρακτικές σαν το κυρίαρχο στοιχείο  όπως έκανε με το λοκ άουτ (ανταπεργία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *