Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

   Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. στηρίζει τον Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου που σύρεται στα δικαστήρια από το ΔΣ του Συλλόγου των Ερευνητών του ΙΤΕ που με πρόσχημα την δημιουργία σύγχυσης στον κόσμο μεταξύ των 2 σωματείων και νομικά πατώντας στην χρήση του όρου ερευνητής στο όνομα του σωματείου. Με την απαράδεκτη αυτή κίνηση φαίνεται ο ρόλος του ΔΣ πλάι στη Διοίκηση του ΙΤΕ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην κινείται φύλλο στους χώρους, κανείς να μην απεργεί, να μην διεκδικεί, φοβούμενοι την συλλογική οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων.
   Τα τελευταία χρόνια στο χώρο της έρευνας επιδιώκεται η βαθύτερη σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς, πιο άμεση παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων στο αντικείμενο της έρευνας. Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό έχει συρρικνωθεί, το προσωπικό έχει μειωθεί και επικρατούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις καθώς δεν προκηρύσσονται θέσεις για μόνιμο ερευνητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία συμβασιούχων ερευνητών και φοιτητών είναι ανασφάλιστοι ή «μπλοκάκια» πληρώνοντας οι ίδιοι την ασφάλιση τους, ΦΠΑ κλπ.
   Μέσα από τον Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου οι εργαζόμενοι στην έρευνα (συμβασιούχοι ερευνητές, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί, τεχνικό προσωπικό κλπ σε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΙΤΕ, ΕΛΚΕΘΕ κλπ) διεκδικούν συλλογικά μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, νέες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό, υποτροφίες από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μένει απλήρωτος και ανασφάλιστος.
   Η ύπαρξη αλλά και η δράση του σωματείου (συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, απεργιακές μάχες, παρεμβάσεις) είναι που ενόχλησε την διοίκηση του Συλλόγου των Ερευνητών του ΙΤΕ, δηλαδή των μόνιμων εκλεγμένων ερευνητών βαθμίδας.
   Μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η κοινή δράση και ο αγώνας των εργαζόμενων στα ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, ενάντια στην πολιτική που υλοποιείται. Με στόχο η επιστήμη και η έρευνα να είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και με στόχο τη βελτίωση της ζωής του λαού και όχι να υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *