Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

     Το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η.  καταγγέλλει τις προσπάθειες να στηθεί εκ νέου  κοινωνικός διάλογος ΣΕΒ – κυβέρνησης -  πλειοψηφίας ΓΣΕΕ για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την ανταπεργία, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας, το νέο τσάκισμα στους μισθούς  που περιλαμβάνονται στα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη θωράκιση και την ανάπτυξη.
     Αυτά τα σχέδια πάνε να υλοποιήσουν, αξιοποιώντας τον "κοινωνικό διάλογο" ως σταθερό και αναντικατάστατο εργαλείο προώθησης βάρβαρων μέτρων, μαζί με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που σπεύδει ως πιστός εντολοδόχος. Αυτή είναι η "εθνική γραμμή" τους! Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για "χάραξη εθνικής γραμμής εργαζομένων, εργοδοτών και κυβέρνησης" για να αντιμετωπιστούν δήθεν οι επιταγές του 3ου μνημονίου στα Εργασιακά, για "συλλογικές διαπραγματεύσεις στα ευρωπαϊκά πλαίσια". Λες και τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι δεν έρχονται για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας! Λες και το "ευρωπαϊκό πλαίσιο" είναι φιλεργατικό και φιλολαϊκό! Λες και οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες!
     Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς! Να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια εγκλωβισμού και δημιουργίας κλίματος αναμονής στους εργαζόμενους.
     Να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης μέσα από το σωματείο στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *