Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 4/7 στις σχολές του ΟΑΕΔ με τους σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο ΠΑΓΝΗ. Ο λόγος ήταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη μετακίνηση τους και τη μισθοδοσία τους. Η διοίκηση του σωματείου ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες που έχει  η διοίκηση κεντρικά του ΟΑΕΔ που με  διάφορα προσχήματα καθυστερεί να πληρώσει τους σπουδαστές και που δεν εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση.
Από την πλευρά του  ο Διευθυντής υπερασπίστηκε την νομιμότητα της διαδικασίας  για την καθυστέρηση - πληρωμή των σπουδαστών και επέρριψε ευθύνες στους εργοδότες (δημόσιο, ιδιωτικό) που καθυστερούν  να στείλουν τα ένσημα για έλεγχο. Όσον αφορά τα εισιτήρια δεσμεύτηκε να κάνει και ο ίδιος παρέμβαση στο τοπικό ΚΤΕΛ ώστε να εξασφαλιστεί  η ισχύς του ΠΑΣΟ μέχρι το τέλος της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών. Μετά την παρέμβαση του σωματείου ο Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι υπήρξε τελικά αποδοχή του αιτήματος μας για  παράταση ισχύς του ΠΑΣΟΥ από το τοπικό ΚΤΕΛ. 

Συνάδελφοι/σσες,
Πρόκειται για μια Θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης, της συσπείρωσης των εργαζομένων, σπουδαστών στο σωματείο  και εμπέδωσης στη συνείδηση τους ότι απαιτείται οργάνωση στον τόπο δουλειάς, στο σωματείο, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κάθε μικρή ή μεγάλη παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του χώρου δεν πάει χαμένη. Ανεξάρτητα αν ορισμένοι μας καλούν να προσαρμοστούμε στην ρεαλιστικότατα  της αντιλαϊκής  πολιτικής τους.
Οι παρεμβάσεις που κάνουμε αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα την αναγκαιότητα της κοινής πάλης σπουδαστών,  εργολαβικών με μπλοκάκια, κλπ. Της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και του συλλογικού.
Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, να συσπειρωθούν στο σωματείο του χώρου. Ώστε από κοινού να διεκδικούμε  όσα μας ανήκουν. Το Σωματείο Εργαζομένων  στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ θα συνεχίσει τον αγώνα  για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων αλλά και για την επίλυση των σοβαρών χρόνιων προβλημάτων των νοσοκομείων, όπως  οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *