Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα με τα νέα μέλη του σωματείου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από την καθαριότητα, τη σίτιση, την Παιδοψυχιατρική κλινική.
Στην εισηγητική παρέμβαση από τη διοίκηση του σωματείου αναδείχθηκε η αξία της οργάνωσης των εργαζομένων ανεξαιρέτως εργασιακής σχέσης στο σωματείο σαν την ενιαία έκφραση όλων των εργαζομένων για την από κοινού διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών. Τονίστηκε ότι το σωματείο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του απέναντι στην εργοδοσία (ατομική ή κρατική), αντιπαλεύει οποιαδήποτε παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι νέες συμβάσεις εργασίας (καθαριότητα, σίτιση), τα οποία όχι μόνο δε λύθηκαν αλλά συνέχισαν με αμείωτη ένταση.
Αναδείχθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων η αξία που είχε ο οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας που έκαναν οι επικουρικοί εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, της καθαριότητας, της σίτισης, μαζί με άλλα σωματεία, ώστε να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΟΝΙΜΗ δουλειά. ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας με τη συμβολή της διοίκησης του σωματείου είχε κάποιες κατακτήσεις που απέδειξαν ότι μπορούν οι αγώνες να έχουν ένα ορισμένο αποτέλεσμα που όμως για να διευρυνθεί χρειάζεται να χτυπήσει την καρδιά της στρατηγικής του κεφαλαίου για νοσοκομεία - επιχειρήσεις, ασθενείς – πελάτες και εργαζόμενους φτηνούς και ευέλικτους.
Από όλους τονίστηκε η αναγκαιότητα για μαζική απάντηση με την απεργία στις 24 Νοεμβρίου καθώς και να υπάρξει προετοιμασία για κλιμάκωση των αγώνων αν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση τα μέτρα για τη β’ αξιολόγηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *