Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου και των διάφορων φορέων και σωματείων που συμμετείχαν. Μεταξύ αυτών, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπάλληλων, Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Αγροτικοί Σύλλογοι, Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ από την περιοχή και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου. Επίσης, στην κινητοποίηση πήρε μέρος το Σωματείο ενάντια στο στίγμα και στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές «Υπέρβαση» και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Η μαζική παρουσία των εργαζομένων απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συναινέσουν σε αυτήν την πολιτική που πλήττει σοβαρά τόσο τους εργαζόμενους όσο και την υγεία του ίδιου του λαού. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία». Με συνθήματα, όπως αυτό, διεκδικήσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας
Στην κινητοποίηση καταγγείλαμε την πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο της Υγείας, που ευθύνεται για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, καθώς και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των υγειονομικών και των ασθενών με «φιέστες» και προσχηματικούς «διαλόγους», όπως αυτός που προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να στήσουν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Τον προσχηματικό χαρακτήρα του «διαλόγου» με τους εργαζόμενους και την ενόχληση της κυβέρνησης από την κινητοποίηση των σωματείων, επιβεβαίωσε και η δήλωση του υπουργού που ακολούθησε. Την ίδια στιγμή που ο Α. Ξανθός έσπευσε να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν έχει «αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία» αλλά αναζητά «διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας» με τους εργαζόμενους, έκανε λόγο για την «ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας».
Η επίθεση του υπουργού αποδεικνύει την ενόχληση του απέναντι στο σωματείο του ΠαΓΝΗ, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματά και οργάνωσε τον αγώνα των υγειονομικών αλλά κυρίως ανέδειξε και τις αιτίες που τα προκαλούν, που δεν είναι άλλες από την ίδια την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.
Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής, ούτε και των εκπροσώπων της, ακόμα και αυτοί επικαλούνται την ιδιότητα του υγειονομικού.
Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *