Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Όσα δελτία τύπου και αν σταλθούν από το Υπουργείο Υγείας και από τη διοίκηση για να ενημερώσουν τους κατοίκους του Ηρακλείου ότι στο ΠαΓΝΗ έγινε πρόσληψη 12 νοσηλευτών, δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες που έχει ο καθένας με το μερίδιο του για την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί σήμερα.
Ναι, είναι αλήθεια ότι έγιναν 12 προσλήψεις νοσηλευτών (10 ΤΕ και 2 ΔΕ). Αλλά ήρθαν 10! Γιατί οι 2 ήταν ήδη στο ΠαΓΝΗ ως επικουρικό προσωπικό. Το Υπουργείο και η διοίκηση δεν ανέφεραν όμως πόσοι αποχώρησαν αυτό το διάστημα. Το τελευταίο διάστημα έφυγαν από το δυναμικό του νοσοκομείου (παραίτηση, απόσπαση, μετάταξη) 7 νοσηλευτές. Αν το Υπουργείο και η διοίκηση θεωρούν ότι 3 νοσηλευτές (που είναι ουσιαστικά συν στη δύναμη) θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο νοσοκομείο μας, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι δεν αντέχουμε άλλο! Εντατικοποίηση της δουλειάς, έλλειψη μόνιμου προσωπικού, μονοήμερες μετακινήσεις, αλλότρια καθήκοντα,  δουλειά χωρίς ρεπό για να βγουν οι άδειες, εβδομαδιαία υπάρχουν κενά σε βάρδιες που καλύπτονται (με ευθύνη της διοίκησης) με συνεχόμενα ωράρια, η παραβίαση του πενθήμερου από το εξαντλημένο προσωπικό, συγχωνεύσεις κλινικών, μείωση χειρουργικών κρεβατιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όλα τα τμήματα λειτουργούν στο όριο ασφάλειας. Μόνο η νοσηλευτική υπηρεσία έχει 250 κενές θέσεις!!! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με δική της ευθύνη κρατά όμηρους τους εργαζομένους επικουρικούς, τους εργαζομένους της Παιδοψυχιατρικής με κίνδυνο να απολυθούν τέλος Σεπτέμβρη του 2017 και παράλληλα τέλος του Δεκέμβρη απολύει τους εργαζομένους στην καθαριότητα και σίτιση που τους υποχρέωσε  με το πιστόλι στο κρόταφο να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Τον Ιούνιο 2 νοσηλευτές απολύονται από την Καρδιοχειρουργική Κλινική.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τους ασθενείς και τους εργαζόμενους να μη χαμηλώσουν τις απαιτήσεις και να διεκδικήσουν:
• Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *