Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 12:00 ΕΩΣ 15:00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΠΕ

(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00)

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ πραγματοποίησε σύσκεψη με την παρουσία επικουρικών εργαζομένων και εργαζομένων με μπλοκάκι που οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους κρατά για άλλη μια φορά σε εργασιακή αβεβαιότητα και ομηρία. Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα σωματεία των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του Αγ. Νικολάου, μέλη του ΔΣ του σωματείου του νοσοκομείου Ρεθύμνου και του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου. 
Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, από την καθαρίστρια, τον τραπεζοκόμο, τον τραυματιοφορέα μέχρι το νοσηλευτή, τη μαία, τον ακτινολόγο έως και το γιατρό δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς δηλαδή σταθερή δουλειά, μισθό και δικαιώματα.
Μόνο στο ΠαΓΝΗ μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη απολύονται 38 επικουρικοί εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, τεχνολόγοι, βοηθοί φαρμακείου, τραυματιοφορείς, 10 εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής και οι 2 νοσηλεύτριες της Καρδιοχειρουργικής). Συνολικά στα νοσοκομεία του νησιού απολύονται 100 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια μέχρι τέλος του Δεκέμβρη του 2017 με τους εργαζομένους στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, δεύτερη ομάδα επικουρικών και τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ.
Η δουλειά με ημερομηνία λήξης στις δημόσιες μονάδες Υγείας επεκτείνεται εις βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και των παροχών υπηρεσιών Υγείας. Η κατάσταση αυτή είναι εις βάρος της σταθερής δουλειάς και των δικαιωμάτων μας, εις βάρος εργαζομένων και ασθενών. Υπονομεύει τη δυνατότητα για παροχή υπηρεσιών αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
Το μοντέλο του φτηνού και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενου που θα δουλεύει στο νοσοκομείο-επιχείρηση φωτογραφίζει η προωθούμενη αξιολόγηση. Στόχος οι εργαζόμενοι να πληρώνονται από τα ίδια τα έσοδα των δημόσιων νοσοκομείων δηλαδή από τις άμεσες και έμμεσες πληρωμές των ασθενών όπως είναι σήμερα τα απογευματινά ιατρεία.
Σήμερα, η κατάσταση για το σύνολο του προσωπικού χειροτερεύει.
Τμήματα στηρίζονται σε σπουδαστές του ΟΑΕΔ, σε φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής.
Η δουλειά βγαίνει από λιγότερα άτομα, οι βάρδιες δεν βγαίνουν.
Η πιθανή απόλυση τους θα επιφέρει μεγαλύτερη εντατικοποίηση.
Ήδη το ζούμε με τις διπλοβάρδιες, το χτύπημα του πενθήμερου, τις μονοήμερες μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα κ.α.
ΔΩΣΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό σε όλους όσους αρχικά έλεγαν  ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Με τους αγώνες  και τη συμβολή των ίδιων των εργαζομένων, αποδείξαμε  ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Είναι γνωστό ότι διεκδικήσαμε ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ μαζί με τους συνάδελφους της Παιδοψυχιατρικής να μπορούν να πάρουν  κανονική άδεια ή με τους συνάδελφους του ΟΑΕΔ να υπάρχει προστασία της μητρότητας και κατοχύρωση της ειδικότητας για την οποία προσλήφθηκαν.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ μαζί με τα άλλα σωματεία ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:
- ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ 7ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
- ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
- ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *