Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

Προς:
- Υπουργό Υγείας κο. Ανδρέα Ξανθό
- Αν. Υπουργό Υγείας κο. Παύλο Πολάκη
Κοιν.:
- Διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ.
- Διοικητή ΠαΓΝΗ – Γ.Ν. «Βενιζέλειο»
- Εργαζόμενοι ΠαΓΝΗ
                         
Γνωρίζουμε ότι για πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού του ΠαΓΝΗ έχουν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 1.614.000 € για όλο το προσωπικό και επιπλέον 314.651 € για το επιστημονικό προσωπικό, δηλαδή συνολικά 1.928.651 €.
Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί και αποδοθεί στους δικαιούχους συνολικά για το α’ και β’ τρίμηνο του 2017 το ποσό των 964.325 €. 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουμε λάβει τις πρόσθετες αμοιβές για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2017 με την προσαύξηση του ποσοστού υπολογισμού του ωρομισθίου χωρίς όμως την αναγκαία αύξηση του ποσού.
Όμως, λόγω της αναντιστοιχίας των εγκριθεισών πιστώσεων με τις πραγματικές δαπάνες έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια  με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι υπερωρίες του Μάιου – Ιουνίου, ενώ δεν έχει εκταμιευθεί προς το Νοσοκομείο το κονδύλιο για τις πρόσθετες αμοιβές του τρίτου τριμήνου του 2017 (κάτι που αναμένεται το Σεπτέμβρη). Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν δεν υπάρξει άμεσα επιπρόσθετο κονδύλι αυτοί οι 2 μήνες να μην πληρωθούν.
Να τονίσουμε ότι υπάρχει ακόμα από το 2012 χρωστούμενο ποσό για τους εργαζομένους 120.000 € και 800.000 € από εφημερίες των γιατρών. Ποσά που η κυβέρνηση σε πρόσφατη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ είπε ο υπουργός ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε:
α) Να υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση προς το Νοσοκομείο του κονδυλίου για τις πρόσθετες αμοιβές του τρίτου τριμήνου του 2017.
β) Να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν η αποπληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών Μαΐου και Ιουνίου 2017 των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.
γ) Να υπάρξει άμεσα τροποποίηση – αύξηση του προϋπολογισθέντος ποσού για τις πρόσθετες αμοιβές του ΠαΓΝΗ έτους 2017 εφόσον υπάρχουν ανάγκες κάλυψης του Νοσοκομείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *