Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας, τα νοσοκομεία έχουν προσαρμοστεί πλέον σε ένα επιχειρησιακό ρόλο που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στα πλαίσια αυτά στο στόχαστρο μπαίνουν καθημερινά δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και των φοιτητών.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση του νοσοκομείου, πιστή στo στόχο της για περιορισμό έως και κατάργηση οτιδήποτε δημιουργεί κόστος, αποφάσισε να απαγορεύσει στους φοιτητές της ιατρικής (που βρίσκονται μεγάλο μέρος της ημέρας στο νοσοκομείο  για να εκπαιδευτούν) να έχουν την δυνατότητα να τρώνε δωρεάν στην τραπεζαρία του νοσοκομείου, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για φοιτητές και εφημερεύοντες εργαζόμενους. Βέβαια αυτό είναι αλήθεια και αναμενόμενο όταν οι ήδη σακατεμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ακόμα πιο μειωμένοι φέτος κατά 350 εκατομμύρια και είναι απόλυτα λογικό για αυτούς να μη παρέχουν σίτιση σε νέους ανθρώπους που σπουδάζουν, κατά τα άλλα το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά να χαρίζουν δισεκατομμύρια σε πολυεθνικές των όπλων και του θανάτου.
Δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα αφού είναι γνωστό ότι οι φοιτητές της ιατρικής, της νοσηλευτικής, του ΟΑΕΔ κ.τ.λ καλύπτουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό με πρόσχημα την εκπαίδευση τους, ενώ την ίδια ώρα δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό. Είναι απαράδεκτο την ώρα που η συνέχιση της κρίσης καθημερινά οδηγεί χιλιάδες φοιτητές στην εξαθλίωση και τους στερεί ακόμα και τις σπουδές τους, το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο να μην εξασφαλίζουν τουλάχιστον δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές-σπουδαστές σαν ελάχιστη βοήθεια στις δύσκολες εποχές που ζούμε. 
Καλούμε την διοίκηση να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρει αποφασισμένους μαζί με τους συναδέλφους φοιτητές απέναντι τους.
Απαιτούμε
Σίτιση για όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *