Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ

Με αφορμή τα αποτελέσματα της προκήρυξης σε καθαριότητα και σίτιση και τις νέες συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν, η διοίκηση του σωματείου και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου. Ο αριθμός που κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του είναι 20 εργαζόμενοι για το ΠαΓΝΗ και 20 εργαζόμενοι για το Βενιζέλειο αντίστοιχα. Παράλληλα τον Ιανουάριο του 2018 απολύεται και μια νοσηλεύτρια  της Παιδοψυχιατρικής που δουλεύει με μπλοκάκι.
Κάθε φορά που η κυβέρνηση παρουσιάζει την εκδίωξη των εργολάβων σαν οριστική λύση από τα νοσοκομεία, αποκρύπτει το γεγονός ότι οι λύσεις που προτείνει είναι μακριά από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ομηρία και η ανακύκλωση της εργασίας δεν καταργούνται  με τις συμβάσεις έργου, ούτε με τις ατομικές συμβάσεις.
Τα  όποια κριτήρια και αν επελέγησαν σε αυτή τη προκήρυξη, δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων παραμένει μειωμένος για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Όσοι παραμείνουν καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι «δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2019» παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων. Επίσης, αυτές οι συμβάσεις με την ολοκλήρωση του 24μηνου κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα μισθοδοσίας κ.α.
Η σύμβαση χωρίζει τον χρόνο εργασίας σε ενεργό και ανενεργό (με ότι αυτό συνεπάγεται). Παράλληλα, προβλέπει οι εργαζόμενες στην καθαριότητα να εκτελούν και χρέη Βοηθού θαλάμου. Δηλαδή θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση της δουλειάς στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών του νοσοκομείου. Επίσης, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 6ωρα επίσημα, που όμως με δόλωμα την ενισχυμένη υπερωρία θα δουλεύουν 16 ώρες χωρίς ρεπό (για να αυξήσουν το μισθό των 500 ευρώ).
Η διοίκηση προσπάθησε να δικαιολογήσει και να χρυσώσει το χάπι της απόλυσης με πρόσχημα τη διαφάνεια, τους νόμους και τη μοριοδότηση. Πρότεινε την παράταση της εργασίας (των συναδέλφων που απολύονται) μέχρι να συμπληρώσουν 24 μήνες, δηλαδή μέχρι το αργότερο τον Ιούλιο του 2018. Η λύση που δίνεται είναι στην κατεύθυνση διαιώνισης του προβλήματος.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Παλεύουμε για:
• Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
• Να φύγουν τα συνεργεία - εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
• Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.
• Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *