Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΩΝΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Συνάδελφοι/σσες,
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη βουλή και ψήφισε για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βάζει μέσα στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία.

Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρο του την λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο. Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες.
Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς τον λαό που αδυνατεί να πληρώσει την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους. Τα 104 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η συνεχής άνοδος τους, δείχνει την αδυναμία την οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, την μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή. Αυτά τα στοιχεία τα οποία φόρεσαν στον λαό την θηλιά του χρέους, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι στοιχεία τα οποία θα συνεχίζονται και στην φάση ανάπτυξης.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».
Η διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζομένους να μη συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.
Στα πλαίσια αυτά θα πάρει μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει η γραμματεία του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 24/01 στις 19:00 στο Ε.Κ.Η.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *