Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Κ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το Σάββατο 27/1 πραγματοποιήθηκε ο  δημόσιος απολογισμός  της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου  με την παρουσία του υπουργού Υγείας, του αναπληρωτή υπουργού, διευθυντικών στελεχών των νοσοκομείων κα. Όσο και αν η κυβέρνηση, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα αναστήλωσης-ισορροπίας του συστήματος υγείας, οι  αριθμοί που δοθήκαν στη δημοσιότητα (για το προσωπικό, για τον αριθμό των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο, τα οικονομικά δεδομένα) επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της κάλυψης των αναγκών των ανασφάλιστων από τα ίδια τα νοσοκομεία χωρίς κρατική  χρηματοδότηση.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν 2.000 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα όταν μόνο τα κενά στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι 2.000.
Ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς της ανακύκλωσης –ομηρίας των εργαζομένων, με κάθε είδος ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Ανέφερε η διοίκηση του νοσοκομείου ότι στο ΠαΓΝΗ απασχολούνται 1813 (μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι) χωρίς όμως να παρουσιάζει πόσοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να δουλεύουν ώστε να μην γίνονται διπλόβαρδιες, να μην χρωστούνται άδειες και να μην εκτελούν αλλότρια καθήκοντα οι εργαζόμενοι.
Επίσης, η διοίκηση σχολίασε ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων που εξυπηρέτησε το νοσοκομείο ήταν 46.973 και το ποσό που δαπανήθηκε ήταν 6.755.188 ευρώ. Ξέχασε σκόπιμα να αναφέρει όμως πόσα χρήματα έχει δώσει το κράτος.  
Την πραγματική εικόνα έξω από το χώρο που στήθηκε η φιέστα  παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της διοίκησής του Σωματείου εργαζομένων του ΠαΓΝΗ  όπου  με τα πραγματικά στοιχεία αποκάλυψαν την πραγματικότητα. Στον απολογισμό του σωματείου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν  φορείς  και σωματεία της πόλης μας  Στο δημόσιο απολογισμό του σωματείου  αναφέρθηκαν τα εξής:
• Οι κενές οργανικές θέσεις στο ΠαΓΝΗ είναι 600, ενώ το 2012 κόπηκαν μέσα σε μια νύχτα 500  θέσεις εργασίας.
• Οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις στο ΠαΓΝΗ φτάνουν τους 350 (επικουρικοί, μπλοκάκια, εργολαβικοί,  μαθητεία, κοινωφελή εργασία, κα). Υπάρχουν σπουδαστές του ΙΕΚ  που δουλεύουν χωρίς μισθό.
• Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  δουλεύουν 6ωρο, χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι δεν δικαιούνται άδεια. Έτσι έχουμε σε κλινική εργαζόμενους που μέχρι πριν 2 χρόνια δεν έπαιρναν καθόλου άδεια και τώρα μετά από αγώνα κατάφεραν να πάρουν μόνο 10 μέρες.
• Το 2012 καταργήθηκαν 40 κρεβάτια.
• Τη διετία 2016 -2017 ήρθαν 11 μόνιμοι εργαζόμενοι και έφυγαν 30.  
• Υπάρχουν 3 κρεβάτια ΜΕΘ κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.
• Δεν υπάρχει Μονάδα Αυξημένης  Φροντίδας.
• Η λίστα για τα χειρουργεία έχει φτάσει στους 3.000 ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν.
• Σε ορισμένες ειδικότητες  η λίστα αναμονής φτάνει τους 4  και 5 μήνες.
• Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μειωμένος σε σχέση με το 2017. Από το 2011 είναι μειωμένος κατά 60 %.
To Σάββατο 27/1 στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, στο υπουργείο, την 7η ΥΠΕ και τη διοίκηση ότι δεν τσιμπάμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!  








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *