Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ μπροστά και στις 17 Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων απευθύνει κάλεσμα για δυνάμωμα της οργάνωσης και κοινό αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ντόπιους και τους ξεριζωμένους από την εξαθλίωση και τον πόλεμο μετανάστες και πρόσφυγες.
Για πάλη ενάντια:
• Στην κοινή αιτία των προβλημάτων μας, την εκμετάλλευση και τους πολεμικούς ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλίων και τον κοινό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
• Ενάντια στο ρατσισμό και τις δυνάμεις που τον καλλιεργούν, ρίχνουν το ρατσιστικό δηλητήριο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να σηκώσουν τείχη ανάμεσά τους, να χτυπήσουν και να καταστείλουν το εργατικό - το λαϊκό κίνημα.
• Στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει τη Χρυσή Αυγή και τ’ άλλα ναζιστικά - ρατσιστικά μορφώματα.
Έλληνες και μετανάστες εργάτες από κοινού βιώνουμε από τη μια την ένταση της εκμετάλλευσης στους τόπους δουλειάς, τις συνέπειες από την κατάργηση των ΣΣΕ και την αντεργατική επίθεση διαρκείας σε κάθε δικαίωμά μας και από την άλλη, πάλι για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ένταση των μεταξύ τους ανταγωνισμών και την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αποτελούν κίνδυνο - θάνατο για τους εργαζόμενους, τους λαούς της περιοχής. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα πολέμων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησιά του Αιγαίου και σε όλη τη χώρα από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με άλλους λαούς. Έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας για:
• Υπογραφή των ΣΣΕ, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Ενάντια στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, στο σοβινισμό.
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων.
• Ανατροπή των αποφάσεων εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.
• Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου