Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ - 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η πολιτική της λιτότητας οκτώ χρόνια μετά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων που διασφαλίζουν τους δανειστές, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Δε διστάζει η κυβέρνηση μάλιστα να διακηρύττει ότι  φτάνουμε στο «τέλος των μνημονίων» τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχουν καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό νόμο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (όπως υποσχέθηκαν) αλλά αντίθετα, προσθέτουν καθημερινά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η συγκυβέρνηση υπερηφανεύεται για το πλεόνασμα (το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2018 έφτασε τα 2,7 δις ευρώ και προορίζεται για τους δανειστές και νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες). Ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας σημαίνει φθηνοί εργαζόμενοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ασθενείς-πελάτες και ανεπαρκείς παροχές υγείας.

Ενώ η κρατική χρηματοδότηση προς το ΠαΓΝΗ για το 2018 είναι 11 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2017, προωθείται η κάλυψη του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας -συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας- από τα έσοδα των ίδιων των νοσοκομείων, δηλαδή από την "πώληση υπηρεσιών Υγείας" σε ασθενείς κι ασφαλιστικά ταμεία, και η λειτουργία τους ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες".

Μαζί με τα παραπάνω βιώσαμε:
• Την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο, το πάγωμα της ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600, τα οποία έχουν οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
• Την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, την παραπέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών. 
• Την μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του μικρού ευέλικτου επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.
• Την αύξηση άμεσων φόρων - Τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
• Την αντιδραστική αξιολόγηση, που δεν  έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων.
• Το Νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό. Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, τη περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ (είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έφερε ο Ν. 4387/2016).
• Την  ψήφιση  για την  απαγόρευση κήρυξης απεργίας από τα σωματεία.

Αυτή είναι η πολιτική που ευθύνεται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, τις περικοπές στους μισθούς μας, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ, εργαστηρίων και κλινικών. Για την αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Την εφαρμογή των «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων. Την προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Νοσηλευτές – Γιατροί – Διοικητικοί – Τεχνικοί – Τεχνολόγοι – Εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι, εργολαβικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ).

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Διεκδικούμε:
- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού ΟΛΩΝ των κλάδων, όλων των ειδικοτήτων.
- Όχι στην ομηρία και τον εμπαιγμό των ελαστικά εργαζομένων. ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
- Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
- Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση. Καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Ένταξη στα Β.Α.Ε. όλων όσων εργάζονται σε βαριές  - ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες.
- ΟΧΙ στην αντιδραστική αξιολόγηση, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων.
- Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.    
- Αυξήσεις στους   μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
- Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία

την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *