Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΥΠΕ

Μαζική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ των σωματείων ΠαΓΝΗ και Βενιζελείου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Δείγμα που φανερώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε στους ελιγμούς της κυβέρνησης και των διοικήσεων.

Ο λόγος της κινητοποίησης ήταν για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση, η οποία βάζει συνειδητά σε περιπέτειες τους εργαζόμενους, επιδιώκοντας να τους κρατήσει σε ομηρία και ανασφάλεια μέχρι τις εθνικές εκλογές, παρατείνοντας τις συμβάσεις και πετώντας το μπαλάκι στις υπηρεσίες του εκάστοτε νοσοκομείου. Επίσης, καταγγείλαμε τον εργολάβο των πλυντηρίων που είχε απλήρωτους τους εργαζόμενους ενάμιση μήνα (οι οποίοι πληρώθηκαν αμέσως μετά την παρέμβαση μας στις διοικήσεις των νοσοκομείου και ΥΠΕ).

Είναι υποκρισία να κόπτεται η κυβέρνηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και παράλληλα να ψηφίζει στις 15/1 νόμο για την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο όποιος διαγωνισμός θα πετάξει έξω δεκάδες επικουρικούς. Η χθεσινή κινητοποίηση είχε τον χαρακτήρα να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις και όχι να προταθούν λύσεις που θα πετάνε άλλους εργαζόμενους (όπως ο τρόπος μοριοδότησης, ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων κ.α.). Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΥΠΕ μας τόνισε ξανά τις δεσμεύσεις που υπάρχουν, μέσα στις οποίες κινούνται και οι παραπάνω λύσεις.

Εκτιμάμε ότι και αυτή η υπογραφή των νέων συμβάσεων (με τη νέα τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση) ενδεχομένως να μη γίνει για όλους τους επικουρικούς εργαζόμενους, καθώς προβλέπεται η εκτίμηση των «αναγκών» από τις διοικήσεις των ΦΠΥΥ στους οποίους εργάζονται. Παράλληλα, η θητεία μπορεί να είναι μικρότερη από τις 31/5/2019, αν στο μεταξύ ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να προέλθει από το υπάρχον επικουρικό προσωπικό, ούτε ως «πρόσωπα» ούτε ως αριθμός.

Τέλος, η τροπολογία προβλέπει την παράταση της θητείας του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού των ΜΕΘ που προσλήφθηκαν με διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι το πολύ τρεις μήνες από την ημερομηνία λήξης των συμβάσεων. Είναι σαφές ότι δεν παρατείνεται η θητεία μέχρι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, αλλά στόχος είναι να εναρμονιστεί η πρόσληψη και πάλι επικουρικού προσωπικού με την επικαιροποιημένη νομοθεσία.

Οι ανάγκες σε προσωπικό είναι τεράστιες και το κριτήριο πρέπει να είναι η πλήρης κάλυψή τους, όλο το χρόνο και για όλον τον πληθυσμό. Απ' αυτή τη σκοπιά, αποτελεί πρόκληση το κριτήριο της κυβέρνησης ότι οι ανάγκες καθορίζονται με βάση την «τουριστική περίοδο».

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!!!

Καλούμε όλον τον κρητικό λαό στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ για την ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ που διοργανώνουμε με τα υπόλοιπα υγειονομικά εργατικά σωματεία της Κρήτης, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 19:30 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *