Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου υγείας «υπόσχεται» να βρει μία λύση για να συνεχίσουν οι συνάδελφοι επικουρικοί εργαζόμενοι να δουλεύουν, στη βουλή κατέθεσαν και ψήφισαν προχτές, τροπολογία που κάνει πιο γρήγορη την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται, με την ταυτόχρονη πρόβλεψη ότι το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να υπερβεί το 24μηνο.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι όχι μόνο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να καταργήσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις (με μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού), αλλά βιάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις και αντικατάσταση με προσωπικό που θα πληρώνεται από τα έσοδα των νοσοκομείων και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη διετία. 

Η τροπολογία αυτή, μαζί με άλλους νόμους (απογευματινά ιατρεία, εκχώρηση δημοσίου χώρου σε επιχειρηματίες, ΚΕΝ) αποτελούν τον πολιορκητικό κριό ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις ψάχνοντας να βρουν πελάτες για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Σηματοδοτεί ουσιαστικά την εδραίωση του σημερινού, απαράδεκτου και επικίνδυνου καθεστώτος των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, την ανακύκλωση της ανεργίας, της ομηρίας, της εντατικοποίησης της εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Κάνει το μαύρο άσπρο, διότι αυτό το προσωπικό δεν προστίθεται, αλλά αντικαθιστά ένα μικρό μέρος του μόνιμου προσωπικού.

Με αυτόν τον τρόπο, ούτε καν συντηρείται, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται η άθλια κατάσταση της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό που δεν κοστίζει στο κράτος, αφού πληρώνεται από τα έσοδα των μονάδων Υγείας, δηλαδή από δαπάνες κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και απευθείας πληρωμές των ασθενών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ να δυναμώσουν τον αγώνα για:
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για ΟΛΟΥΣ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικό προσωπικό, ατομικές συμβάσεις σε καθαριότητα και σίτιση, ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, κ.α.)
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *