Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ – ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων του ΠαΓΝΗ, του Βενιζελείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου, της Σητείας, του Ρεθύμνου, του ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ, με ιδιαίτερη μεγάλη παρουσία εργαζομένων, συμβασιούχων και μόνιμων, πραγματοποίησαν μια μεγάλη συγκέντρωση στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπει τέρμα στην εργασιακή ομηρία  και στην αβεβαιότητα κάθε φορά που τελειώνουν οι συμβάσεις, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσουν η εντατικοποίηση και οι διπλοβάρδιες, να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες. Στην διαμαρτυρία παραβρεθήκαν και χαιρέτισαν τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, το συνδικάτο οικοδόμων και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σ. Ορφανός. Από τις διοικήσεις των σωματείων αλλά και πολλούς εργαζόμενους που πήραν τον λόγο, απαιτήθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι ευχολόγια. 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συνέβαλαν για την επιτυχία της συγκεκριμένης κινητοποίησης, χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την ανάδειξη του κοινού αγωνιστικού μετώπου μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων. Για άλλη μια φόρα εκφράστηκε η αγωνία και η αβεβαιοτήτων των ελαστικά εργαζομένων για το μέλλον τους, κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις. 

Η διοίκηση της ΥΠΕ επιχείρησε για άλλη μια φορά να διασκεδάσει την οργή και την αγανάκτηση  των εργαζομένων με λόγια συμπάθειας και  κατανόησης και να μεταφέρει τη λύση του προβλήματος για μετά τον Αύγουστο που «βγαίνει» η χώρα από τα μνημόνια. Επιχείρησε να διαχωρίσει τους επικουρικούς εργαζόμενους σε παλιούς και νέους και να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται τα νοσοκομεία να αδειάσουν, παρουσιάζοντας τις λίστες των επικουρικών σαν λύση απέναντι στις απολύσεις και ενδεχόμενες κάποιες παρατάσεις αυτών. 

Αποδείχτηκε ότι δεν θα πάψει  να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές αν δεν καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αποδείχτηκε αυτό που καθημερινά λέμε, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος πάρα μόνο αυτός που δεν δίνεται. Αποδείχτηκε ότι και μέσα από αυτή την παρέμβαση  η πίεση που ασκούν οι εργαζόμενοι όταν αγωνίζονται με αιτήματα που καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, με συντονισμό και αποφασιστικότητα ξεσκεπάζει τους όποιους ελιγμούς επιχειρούν να κάνουν υπουργείο και ΔΥΠΕ, τους θέτει προ των ευθυνών τους. Υποχρεώνει την κυβέρνηση και την διοίκηση  της ΥΠΕ  να δείξουν τις προθέσεις τους που δεν είναι άλλες από την ανακύκλωση της ομηρίας της λειτουργίας των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, τα οποία θα έχουν έσοδα για μπορούν να καλύπτουν τα κενά.

Από πλευράς σωματείου ξεκαθαρίσαμε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε από τους ελιγμούς της κυβέρνησης και διεκδικούν να μονιμοποιηθούν και να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση θα καταργούσε το αίσχος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Για άλλη μια φορά τονίσαμε ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου. Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να προβλέψει στον οργανισμό του νοσοκομείου μόνιμες οργανικές θέσεις για την καθαριότητα και τη σίτιση και να πάψουν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε συνεχή ομηρία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να βρίσκονται σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ετοιμότητα. Να μην εφησυχάσουν από τις πρόσκαιρες λύσεις ή τις όποιες διαβεβαιώσεις. Να μην «τσιμπήσουν» στο επιχείρημα των περίφημων προκηρύξεων με την αυξημένη μοριοδότηση.  

Συνάδελφοι, έχουμε μπροστά μας έναν σκληρό και διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση - συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιούλη στο κέντρο της πόλης.





 Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *