Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, μπροστά στις αντιλαϊκές εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, πήρε την πρωτοβουλία μαζί και με τα άλλα σωματεία του χώρου να οργανώσει συγκέντρωση-συναυλία την Τρίτη 10 Ιούλη στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας με σύνθημα:

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ Ή ΜΗ)

Τη συγκέντρωση – συναυλία οργανώνουν μαζί μας τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ.

Συνάδελφοι/σσες,

Όλο το προηγούμενο διάστημα εντείναμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, για να σταματήσει η ομηρία και ο εμπαιγμός των ελαστικά εργαζόμενων και επιτέλους να μονιμοποιηθούν, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ανάκτηση όλων των απωλειών μας σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, για να μπει τέλος στην εντατικοποίηση και να σταματήσει η διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων.

Κορυφώνουμε τους αγώνες μας με μία συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 19:30. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικό δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.    

Το τι σημαίνει ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το γνωρίζουν πολύ καλά οι ασθενείς που έρχονται  αντιμέτωποι με την εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών υγείας, ως προαπαιτούμενο για την εξυπηρέτηση τους.
o Το γνωρίζουν όσοι περιμένουν ώρες στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
o Το γνωρίζουν όσοι προσπαθούν για μήνες να κλείσουν ένα ραντεβού πρωινό στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Την ίδια ώρα που, μόνο για το 2017, έχουν δώσει από την τσέπη τους στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία 1.500.000 €.
o Το γνωρίζουν, αφού για να χειρουργηθούν μπορεί να περιμένουν μήνες στις περίφημες λίστες, που - μόνο για το ΠΑΓΝΗ - φτάνουν στις 3.000 και στο Βενιζέλειο τους 1.000 ασθενείς, ομολογώντας κυνικά ότι κάποιοι δεν θα χειρουργηθούν ποτέ.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι ιατροί, νοσηλευτές, επιστημονικό  και άλλο προσωπικό,
•  Ο νοσηλευτής καλείται να καλύψει τις ανάγκες 40-50 νοσηλευόμενων ασθενών και να εργάζεται διπλοβάρδιες παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.
• Ο γιατρός να δουλεύει 48 ή και 72 ώρες. Η αναλογία γιατρού προς ασθενή είναι 584 ασθενείς σε κάθε γιατρό και 440  ασθενείς σε κάθε νοσηλευτή.
• Την ώρα που υπάρχουν 4 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ λόγω ελλείψεων προσωπικού. Αν κάποιος χρειαστεί κρεβάτι ΜΕΘ, πρέπει να είναι τυχερός για να υπάρχει κενό, αλλιώς θα χρειαστεί να ψάχνει σε όλη την Ελλάδα.

Το «δούλεμα» πάει σύννεφο από τα κυβερνητικά στελέχη, όταν υποστηρίζουν ότι στις περίφημες ΤΟΜΥ, οι οποίες στο δήμο Ηρακλείου είναι 4 για 150.000 κάτοικους, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, όσον αφορά την πρόληψη και προαγωγή υγείας σε σχολεία, σε εργασιακούς χώρους, σε ιδρύματα κ.α. Το σίγουρο είναι ότι θα βλέπουμε με το κιάλι ειδικευμένο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει παραπεμπτικό από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *